Premijer Plevljak na Prvom Business cafe u BiH

Premijer Plevljak na Prvom Business cafe u BiH

U organizaciji Udruženja trgovaca BiH, Inter 96 tržišnih komunikacija i Ambasade Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Hrvatskom, zemljom partnerom, u Vitezu je održan Prvi Business cafe.

Tema ovog ekonomskog događaja bila je “Bilateralni ekonomski odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske u svjetlu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju”, a uvodničari su bili Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta Hrvatske.

Po riječima Franje Rajkovića, predsjednika Organizacionog odbora, kao zemlju partnera bilo je logično odabrati Republiku Hrvatsku. Put za ovaj projekat je trasirao predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, boraveći prije dvije godine u Vitezu. U planu je održavati Business cafe svaka dva mjeseca uz učešće drugih zemalja kao zemlje partnera.

Među privrednicima i javnim radnicima regiona, Zeničko- dobojski kanton, koji je podržao održavanje ovog ekonomskog skupa, predstavljao je premijer Fikret Plevljak.

– Ima dana kada čovjek radi i ima loše rezultate rada bez obzira na trud koji je uložio. Ima dana kada čovjek, voljom i dobrom energijom ljudi koji pripreme jedan ovakav skup, bude privilegiran da se na tom skupu i obrati. Zeničko- dobojski kanton sa svojim industrijskim kapacitetima, sa svojim ljudskim potencijalima, sa svojim poslovnim mogućnostima je vrlo bogat da učestvuje u svakom vidu privredne, poslovne, društvene, kulturne i svake druge saradnje. Ovom prilikom vas pozivam da posjetite Zeničko- dobojski kanton, istakao je premijer Plevljak na Prvom Business cafe- u u Vitezu.

Pres služba ZDK

 

O Tesanj Net