Svečano otvorena sportska dvorana u KŠC „Don Bosco“ u Žepču

Svečano otvorena sportska dvorana u KŠC „Don Bosco“ u Žepču

U krugu Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču, u utorak, upriličena je svečanost u povodu otvorenja sportske dvorane. Među brojnim gostima i građanima svečanosti su prisustvovali i ambasador Hrvatske u BiH Tonči Staničić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer ZDK Fikret Plevljak u pratnji ministara Mirka Trifunovića i Ivice Ćurića, pomoćni biskup vrhbosanski monsinjor dr. Pero Sudar, projektant kompleksa Katoličkog školskog centra akademik Andrija Mutnjaković, te predstavnici općinske vlasti.

Izgradnja dvorane, koja je trajala posljednjih nekoliko godina, finansirana je sredstvima Općine Žepče, pomoći Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske i Hrvatske selezijanske provincije. Ovaj moderan sportski objekat će biti na usluzi, ne samo učenicima KŠC “Don Bosco”, nego i svim sportistima žepačke općine.

U revijalnom dijelu prisutni su mogli uživati u košarkaškoj utakmici klubova Cibona i Široki.

Inače, projekat izgradnje kompleksa Katoličkog školskog centra je pokrenula i vodi Hrvatska salezijanska provincija, a po uzoru na don Bosca, mladi se odgajaju u vjeri, razumu i ljubavi kako bi postali dobri kršćani i pošteni građani.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK