U sjedištu ZDK razgovarali Sretko Radišić i Fikret Plevljak

U sjedištu ZDK razgovarali Sretko Radišić i Fikret Plevljak

Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine ZDK Sretka Radišića održan je radno- konsultativni sastanak sa premijerom Fikretom Plevljakom.

Razgovaralo se o dinamici rada Vlade Zeničko- dobojskog kantona, odnosno, planu rada, te o zakonima koji bi trebali biti na dnevnom redu Skupštine do kraja kalendarske godine. Predsjedavajući Radišić i premijer Plevljak su razmijenili mišljenja o nedavno provedenoj javnoj raspravi u sjedištu ZDK o Zakonu o državnim službenicima i namještenicima u organima uprave Federacije BiH.

Naredna sjednica Skupštine Zeničko- dobojskog kantona zakazana je za četvrtak, 27.09.2012. godine sa početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu će biti: Prijedlog Odluke o potvrđivanju novog prijedloga prijedloga kandidata za mjesto predsjedavajućeg/ zamjenika predsjedavajućeg Skupštine, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici- hitni postupak, Inicijativa poslanika u Skupštini ZDK Asima Čajlakovića za izmjene i dopune Zakona o upravljanju i održavanju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj: 2/08), Izvještaj o poslovanju JP „ŠPD društvo ZDK“ d.o.o. Zavidovići za 2011. godinu (Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem) sa Odlukom Skupštine JP „ŠPD ZDK“ d.o.o Zavidovići broj: 2181-3/12 od 18.07.2012. godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta ZDK za period januar- juni 2012. godine, Izvještaj o kontroli kvaliteta zdravstvene zaštite u Kantonalnoj bolnici Zenica i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju za period od 01.01.2012- 30.06.2012. godine.

Pres služba ZDK

O Tesanj Net