FOTO: 3. Etno festival na Gradini

Danas je na Starom gradu (Gradini) u Tešnju održan III Etno festival Tešanj 2012. Na Etno festivalu u Tešnju izlagala su 32 izlagača iz cijele BiH.

Ciljevi 3. Etno festivala Tešanj 2012 su: Podrška razvoju kulturnog turizma, Doprinos očuvanju i valorizaciji starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina, Doprinos u oblikovanju kulturno – turističkih resursa na području općine Tešanj, Unapređenje atraktivnosti specifičnih turističkih destinacija kulturnog karaktera na području općine Tešanj, Prilagođavanje turističke ponude općine Tešanj savremenim tržišnim trendovima u sektoru kulturnog turizma i Jačanje međukulturalnog dijaloga i saradnje u svim sferama života i rada svih građana/ki općine Tešanj i šire regije.

U ime Općinskog načelnika prisutnim izlagačima i posjetiocima, prigodnim govorom se obratila pomoćnik Načelnika Službe za društvene djelatnosti Azra Muslija i proglasila III Etno festival otvorenim.

Etno festival se organizuje u okviru projekta Kultura poslije sutra koji realizuje UG Sehara, u partnerstvu sa JU MuzejTešanj i Agencijom za razvoj općine Tešanj TRA, uz podršku Općine Tešanj, Turističke zajednice ZDK i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

( Press služba Općine)

O Emin Mahmutefendic

Jedan komentar

  1. Svaka cast na organizaciji ! Moje misljenje je da se je festival trebao odrzati na istom mjesto,znaci na carsiji ili eventualno na ulazu na gradinu,gdje je prije bila pijaca.Cinjenica je da je se mnogim ljudima naporno penjati gore na gradinu cak i mladjoj populaciji,a ostarijim da i ne pricam.Jos jednom svaka cast na organizaciji !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *