Građani Zavidovića dobili novu šalter- salu za izdavanje ličnih dokumenata

Građani Zavidovića dobili novu šalter- salu za izdavanje ličnih dokumenata

U Policijskoj stanici Zavidovići (Policijska uprava III), u prisustvu gostiju, pripadnika policije i građana, u petak, svečano je otvorena nova šalter- sala za izdavanje ličnih dokumenata, u čiju izgradnju i opremanje je utrošeno 400 000 KM.

Šalter- sala je tehnički opremljena i urađena po standardima koji zadovoljavaju obavljanje poslova izdavanja ličnih dokumenata, od lične karte, pasoša, vozačke dozvole…

– Uspješna realizacija ovog projekta predstavlja još jednu potvrdu truda kojeg ulaže naše ministarstvo, uz punu podršku Vlade ZDK, u cilju stvaranja boljih uvjeta za rad svojih uposlenika. Kontinuirano stručno usavršavanje službenika, izgradnja novih i adaptacija već postojećih objekata, te neprestano povećavanje nivoa opremljenosti u materijalno- tehničkim sredstvima predstavljaju naše stalno opredjeljenje. Mi znamo da samo educirani i opremljeni najsavremenijim sredstvima za rad i u funkcionalnim radnim prostorima možemo kvalitetno odgovoriti izazovima koje aktuelni trenutak stavlja pred nas, istakao je ministar Rifat Delić.

U ovoj godini, osim objekta u Zavidovićima, okončana je izgradnja objekta za Odsjek za administraciju u Žepču, a do kraja godine bit će okončani radovi nadogradnje šalter- sale u Zenici i u najstorije vrijeme i kompletne zgrade Policijske stanice u Kaknju.

Premijer Fikret Plevljak uputio je pohvale ministru MUP- a za aktivnosti koje provodi na obezbijeđivanju boljih uvjeta za rad pripadnicima MUP-a ZDK, istakavši da Vlada ZDK radi na realizaciji drugih projekata, kao što je unaprijeđenje usluge Kantonalne bolnice Zenicu u okviru “austrijskog kredita”, Univerziteta u Zenici u okviru kojeg se namjerava izgraditi savremeni kampus za studente koji dolaze izvan Zenice.

– Želim reći građanima Zeničko- dobojskog kantona da nam trebaju vjerovati, jer imamo zajednički cilj, a to je obezbijediti što bolji život za 400 000 stanovnika ZDK, kazao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *