U Zenici obilježeno pet godina rada Centra za inovativnost i preduzetništvo UNZE

U Zenici obilježeno pet godina rada Centra za inovativnost i preduzetništvo UNZE

Dvjema manifestacijama, koje su dio VI studentske konferencije “TEHNO- EDUCA 2012.”., upriličenim tokom protekle sedmice u Metalurškom institutu, Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici obilježio je pet godina rada.

Uvodna obraćanja imali su: rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Sabahudin Ekinović, prorektor prof. dr. Darko Petković, premijer ZDK mr. Fikret Plevljak. O iskustvu u realizaciji regionalnog doktorskog studija PMF UNSA govorio je prof. dr. Muharem Avdispahić, kako je realiziran prvi doktorski studij na Univerzitetu u Banjoj Luci govorili su prof. dr. Petar Marić i prof. dr. Zdenka Babić sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, o iskustvima u provedbi doktorskog studija Univerziteta u Beču i na Sorboni govorio je prorektor UNZE prof. dr. Darko Petković. Vođena je tematska rasprava o sistemskom razvoju doktorskog studija na bosanskohercegovačkim i Univerzitetima regiona. Promoviran je ECTAS Vodić UNZE.

Na Konferenciji su prezentirani radovi studenata i nastavnika tehničkih, ekonomskih i drugih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije koji su rezultat određenih naučno- istraživačkih i stručnih projekata kao i seminarskih, diplomskih, magistarskih i doktorskih istraživanja a koje obrađuju savremene tehnologije od interesa za biznis.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *