Predstavljena Strategija razvoja tekstila, obuće i kože za narednih deset godina

Nedavno je u prostorijama „Alpine Bromy“ predstavljena prezentacija aktivnosti na izradi Strategije razvoja tekstila, obuće i kože u većem bh. entitetu za period 2013. – 2023. godina čiji su incijatori UTOK – Udruženje tekstila, obuće i kože, ministarstvo rudarstva, energije i industrije Vlade FBiH i Federalna privredna komora. Cilj učesnika i kreatora prezentacije je popraviti situaciju u kojem se nalazi tekstilna, obućarska i kožna industrija.
Vlasnik tešanjske kompanije „Contesa“ Ibrahim Abduzaimović najavljuje da će dokument Strategije biti predložen Vladi FBiH i da će taj dokument biti vodilja za slijedeće korake a uposlenice firme „Alpina Bromy“ Esma Braković i Harisa Krdžalić očekuju da će se u njihovoj branši popraviti finansijska slika.

Zaključeno je da se da prevashodna podrška ovom dokumentu i da se još doradi, artikulišu glasovi privrednika koje imamo i da se na jedan kvalitetan način s tim dokumentom izađe pred Vladu i da se u prvoj polovini naredne godine postigne da se usvoji taj dokumenta onda je nad nama da se držimo tog dokumenta i da ga možemo prezentirati našim i stranim partnerima jer mi imamo jako dobre veze uspostavljenene s njima. Rekao je Ibrahim Abduzaimović, direktor tešanjske firme „Contesa“.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *