ZDK na OSCE seminaru u Parlamentarnoj skupštini BiH

ZDK na OSCE seminaru u Parlamentarnoj skupštini BiH

U organizaciji OSCE Misije u BiH, prošle sedmice, upriličena je posjeta predstavnika vlada, kantonalnih skupština, entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta Parlamentarnoj skupštini BiH. Tokom cjelodnevnog boravka, razmjenjena su iskustva na polju komunikacije, učešća građana i transparentnosti između službenika za odnose s javnošću zakonodavne i izvršne vlasti. Zeničko- dobojski kanton je predstavljao šef Ureda premijera Dženan Begović.

Rukovodilac Sektora za odnose s javnošću PS BiH Zlatko Vukmirović upoznao je prisutne o načinu rada Sektora za odnose s javnošću, te je prezentirana Komunikacijska strategija PSBiH za period 2011. – 2014. godine.  Komunikacijskom strategijom definirani su njeni osnovni i dugoročni ciljevi, a njen prioritetni cilj je prepoznati nedostatke u unutarnjoj i vanjskoj komunikaciji, utvrditi metode njihova uklanjanja, s ciljem trajnog osiguravanja transparentnosti, pravovremenosti i cjelovitosti u posredovanju pri razmjeni informacija, kako bi Parlamentarna skupština BiH stalnim aktivnostima unaprijedila rad i osnažila povjerenje javnosti. Tako su Strategijom navedene unutarnje i vanjske ciljne javnosti, kao i poruke koje se žele poslati prema ključnim javnostima. Vukmirović je govorio i o aktivnostima koje se provode s ciljem kvalitetnijeg imidža PSBiH, prvenstveno ističuću ulogu web stranice PSBiH.

O radu Službe za informiranje Vlade ZDK govorio je šef Ureda premijera Dženan Begović kroz 30- minutnu prezentaciju. Vlada Zeničko- dobojskog kantona ima izrađenu Strategiju komuniciranja s građanima i javnošću iz 2004., kazao je Begović, koja se upotpunjava periodničnim media- planovima. Vlada ZDK je intenzivirala komunikaciju s javnostima, svjesna da treba voditi neprestalni dijalog i informacijama servisirati javnosti. Također, Vlada ZDK radi na širenju uloge web stranice www.zdk.ba.

Na kraju seminara upriličen je obilazak zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *