Tešanjke jesenji dio završile na trećem mjestu

Gore Izet Mandzukic, Ermina Samardzic, Ajla Srkalovic, Amela Skapur, Dzeneta Tahirovic,          Sabina Merzic, Helena Merzic - stoje, Dole  Alma Mujic, Amra Mandzukic, Evelina Djulbic, Amila Alagic

Jedan od najmlađih klubova u posljednjih sezona je najuspješniji sportskih kolektiva na području Tešnja. Ženski odbojkaški klub „Tešanj“ ovu jesenju polusezonu završio je na odličnom trećem mjestu sa 19 bodova a ispred njih su drugoplasirani Maglaj i lider u Prvoj ligi FBiH – „Sjever“ Smeč sa 25 bodova ali i utakmicom više od Maglajki i Tešanjki.

Treba istaći da su pulenke trenera Izeta Mandžukića bez svog prvog tehničara Ajle Ćeman odigrali čak sedam susreta jer se Ćeman povrijedila na utakmici u Maglaju. Dvadeset jesenjih setova uz skor (602:463) osvojile su, Helena Merzić, Dženeta Tahirović, Amra Mandžukić, Amila Alagić, Evelina Đulbić, Ajla Srkalović, Amela Škapur, Ermina Samardžić, Sabina Merzić, Alma Mujić i povrijeđena Ajla Ćeman.

Tešanjke imaju i kadetsku reprezentativku, Amru Mandžukić, koja je u pionirskoj konkurenciji proglašena najboljom igračicom Ze-do kantona i većeg bh. entiteta kao i najperspektivnijom igračicom u državi BiH i ujedno najvećim talentom na poziciji korektora. Njezin talenat prepoznali su i u šampionskoj gradačkoj Kuli čiji će dres uz Tešanj nositi u narednoj sezoni.

U proteklom periodu Tešanke su osvojile prvo mjestu u ZDK-u, peto mjesto u FBiH u pionirskoj konkurenciji. Odbojkašice trenera Izeta Mandžukića su druge u Federaciji BiH srednjih škola a na istoj poziciji na nivou regije od četiri kantona u juniorskoj kategoriji. Iako ŽOK „Tešanj“ ima zavidne rezultate još nije spreman za superligaški staus po riječima trenera Mandžukića.

Na osnovu postignutih rezultata bilo je i planova da se u narednom periodu radi na tome da klub prijeđe u viši rang, što nije realno iz više razloga. Treniramo u skromnim uslovima, jer nije završena dvorana „Musala” a igračice mi po završetku škole idu u druge klubove i veće gradove a najvažniji elemenat je finansijski dio jer Općina Tešanj nije u mogućnosti finansirati veliki broj klubova i Udruženja i ovaj rang zadovoljava trenutne naše potrebe. Riječi su trenera Izeta Mandžukića.

380658_506084809423920_1477088769_n

O Halid Fejzic

2 0 komentara

  1. Čestitam najjjjjjjjj ste.

  2. Bravoooo, trener i po!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *