Premijer Plevljak u Novogodišnjoj noći posjetio sjeverni dio ZDK

Premijer Plevljak u Novogodišnjoj noći posjetio sjeverni dio ZDK

Premijer ZDK Fikret Plevljak je u novogodišnjoj noći posjetio nekoliko  dežurnih službi na području Zeničko- dobojskog kantona i na taj način odao priznanje policajcima i zdravstvenim radnicima, čije zanimanje ne poznaje radno vrijeme.

Premijer je obišao policijsku ekipu najbrojnije Policijske stanice Centar u Zenici, gdje ga je dočekao i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a ZDK Semir Šut. Potom je Premijer posjetio dežurne policajce u Maglaju, Usori, Tešnju i Jelahu, te Jedinicu za podršku MUP-a ZDK. Policajci su bili raspoloženi za razgovor i razmjenu novogodišnjih čestitki, ali u svakom trenutku spremni da interveniraju na terenu u cilju zaštite života i imovine građana i sprječavanju narušavanja javnog reda i mira.

Premijer Plevljak je bio u posjeti Općoj bolnici Tešanj, gdje je razgovarao sa dežurnim ljekarima Belkisom Hasanić i Eminom Brkićem, te Odjelima urgentne medicine i porodilišta u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je prvog jutra Nove godine dječaka rodila Lejla Hodžić iz Visokog.

U Novogodišnjoj noći, premijer ZDK se družio sa građanima Doboj Juga, a Novu godinu je dočekao sa nekoliko hiljada građana na trgu u Jelahu.

-Na svim mjestima gdje sam bio u novogodišnjoj noći građani su zračili realnim optimizmom i najljepšim željama u 2013. godini. Zato ćemo se bezrezervno truditi da svim stanovnicima Kantona obezbjedimo bolji život i sveukupni napredak naše domovine, kazao je premijer Plevljak.

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *