Precizirani zaključci konferencije na temu “Poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja” u Zenici

Precizirani zaključci konferencije na temu “Poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja” u Zenici

U sjedištu ZDK, premijer Fikret Plevljak i ministrica za pravosuđe i upravu Romana Brkić razgovarali su sa Džeraldom Majermenom, šefom projekta za razvoj pravosuđa u USAID- ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II i Muhamedom Sušićem, višim savjetnikom za razvoj pravosuđa u USAID- ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II.

Ozvaničeni su zaključci zajedničke konferencije na temu “Mogućnost pravnog sektora za poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja”, održane sredinom januara u sjedištu Zeničko- dobojskog kantona, koji će biti prezentirani na Ministarskoj konferenciji 5. februara u Sarajevu. U proteklom periodu, radnu verziju zaključaka dopunjavali su učesnici i drugi zainteresirani, kao što su Općinski sud u Zenici, Udruženje poslodavca Zenica i „Prevent BH“ sa sjedištem u Visokom.

Tokom susreta, u sjedištu ZDK, na kojem su rezimirani utisci održane Konferencije u Zenici, dogovoreni su i detalji za učešće na predstojećoj Ministarskoj konferenciji u Sarajevu. Predstavnici USAID-a i Vlade ZDK su saglasni da treba istrajati u aktivnostima koji će rezultirati poboljšanjem privređivanja u ZDK i implementacijom donesenih zaključaka.

Konačni zaključci konferencije na temu „Poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja“ mogu će pročitati na zvaničnoj stranici Zeničko- dobojskog kantona www.zdk.ba.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *