Sindikati policije i državnih službenika i namještenika ZDK kod premijera Plevljaka

Sindikati policije i državnih službenika i namještenika ZDK kod premijera Plevljaka

Predsjednik Sindikata policije ZDK Almir Salkičević, sa saradnicima, i predsjednica Koordinacionog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u oganima uprave, sudskoj vlasti i javnim ustanovama ZDK Edina Valjevac, u odvojenim susretima, razgovarali su sa premijerom Fikretom Plevljakom u sjedištu ZDK.

Razgovaralo se o statusu uposlenika, koje zastupaju navedeni sindikati, plaćama, tužbama, o Kolektivnim ugovorima, kao i mogućim daljnjim koracima na iznalaženju rješenja s ciljem poboljšanja općeg položaja navedenih kategorija budžetskih korisnika.

Po riječima predsjednika Sindikata policije ZDK, razgovor s Premijerom samo je nastavak kontinuirnih aktivnosti o pitanjima aktuelnim za policijske službenike.

Po riječima predsjednice Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama ZDK, razgovor s Premijerom ne bi trebao rezulirati negativnim produbljivanjem na nekim otvorenim pitanjima, nego početak otvorenog dijaloga u obostranom interesu.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *