Vlada ZDK izrazila podršku izvoznički orijentiranoj maglajskoj firmi „Bontex“

Vlada ZDK izrazila podršku izvoznički orijentiranoj maglajskoj firmi „Bontex“

Delegacija Vlade ZDK (ministri Romana Brkić, Mirko Trifunović, Rifat Delić, Senka Balorda i sekretar Berjana Ačkar) posjetila je, u petak, firmu “Bontex” d.o.o. Maglaj, gdje ih je ugostio vlasnik i direktor Senahid Husić. Posjeti djelegacije Vlade ZDK prisustvovao je načelnik Mehmed Mustabašić sa saradnicima.

Tvornica lake modne konfekcije “Bontex”, koja trenutno upošljava 180 radnika, ostvaruje zavidne poslovne rezultate. Za dugogodišnjeg švicarskog partnera “Wedermeyer”, mjesečno, izvozi 23 000 do 25 000 muških i ženskih košulja i bluza. Po riječima direktora Husića, u planu je izgradnja nove proizvodne hale koja će omogućiti upošljavanje dodatnih 180 radnika.

“Bontex” predstavlja primjer pozitivnog privređivanja u ZDK i BiH, a direktor Husić, koji je nekada živio u Švicarskoj, iznio je predstavnicima Vlade ZDK i probleme sa kojima se susreće u izvoznoj komponenti. Ministrica Brkić je razgovarala sa direktorom Husićem o zaključcima tematske konferencije održane u Zenici o “Poboljšanju ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja”.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *