9. Sajam privrede “BIZNIS 2013” Tešanj

sajam-2013

Ove godine se održava 9. Sajam privrede BIZNIS 2013 Tešanj, na lokalitetu industrijske zone Bukva, u prostorijama firme MADI doo – nekadašnja SLOGA dd.

Generalni pokrovitelj Sajma je kao i svake godine Općina Tešanj, uz pokroviteljstvo Vlade ZDK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Svakako ne smijem zaboraviti da kažem da veliku podršku sva  godine imamo i od BH Telecoma, koji svake godine nesebično pomažu organizaciju Sajma. Generalni medijski pokrovitelji sajma je TV1 iz Sarajeva koja već drugu godinu za redom podržava i medijski promoviše kako sajam, tako i općinu Tešanj i sve privredne subjekte. Naravno, podršku svake godine i medijsko pokroviteljstvo pružaju NTV Amna, TV Smart, RA TV, Radio Antena, Radio Tešanj, Radio ZOS, Poslovne novine, CODING doo, BH Business Magazine, www.tesanj.net, www.tesanjweb.com i www.atomci.ba.

Svake godine u organizaciji i realizaciji Sajma pokušavamo da otklonimo nedostatke ukoliko ih je bilo na prethodnom Sajmu. Do sada smo rijetko mogli da animiramo neke od visokih zvaničnika iz drugih zemalja (ambasadora), najviše zbog njihovih unaprijed isplaniranih obaveza. Ove godine uz pomoć zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, gospođe Ermine Salkičević-Dizdarević, uspjeli smo da animiramo veliki broj ambasadora iz zemalja sa kojima Općina ili privrednici imaju saradnju i izgrađene odnose. Na taj način ćemo dati još veći značaj ovom projektu i Općini Tešanj, kako bi u nama prepoznali partnera za implementaciju mnogobrojnih projekata i izgradnju ekonomskih i vanjsko-trgovinskih odnosa. Ono što je interesantno naglasiti jeste da su svi ambasadori koji su dobili poziv, već čuli za Sajam i da su jako zainteresovani za posjetu i saradnju.

Ove godine ćemo ugostiti Njegovu Ekselenciju gospodina Hidea Yamazakija, ambasadora Japana i prvog sekretara japanske ambasade u BiH, gospdina Yoshiakija Makina. Pored njih će biti i Njihove Ekselencije, ambasadori: Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Albanije, Češke, Austrije, Slovenije,  Makedonije, Turske.

Također, i premijer FBiH gosp. Nermin Nikšić je najavio svoj dolazak, te zamjenica ministra ekonomskih odnosa i vanjske trgovine BiH, gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević.

Pozivam sve zainteresovane privrednike, institucije, organizacije ili pojedince da budu učesnici 9. Sajma privrede BIZNIS 2013 Tešanj, a sve detaljne informacije vezane za prijavu i učešće na Sajmu mogu pronaći na oficijelnoj stranici Sajma www.sajam.tesanj.net  ili direktno na brojeve telefona 032/655-760 i 061/416-115.

Dobrodošli!

Lejla Galijašević, dipl. iur
PR 9.Sajma privrede BIZNIS 2013 Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *