Privreda BiH po peti put učestvuje na HANNOVER MESSE

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA projektom peti put organizira zajednički nastup bh. kompanija na HANNOVER MESSE- najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu. Na HANNOVER MESSE 2013, koji će se održati od 8. do 12. aprila 2013. godine u Hanoveru, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će osam kompanija.

Privreda BiH će po peti put učestvovati na sajmu Hannover – Industrial Supply u Hali 4 gdje će se na odvojenom štandu, koji će biti pored kolektivnog štanda SIPPO-a, predstaviti kompanije Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Pobjeda Tešanj, TTO Sarajevo, Femetall d.o.o. Zenica i Saraj-komerc d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje.

Istovremeno, po prvi put privrednici iz BiH će se izlagati u Hali 13 koja je namjenjena za elektro – energetski sektor. Na zajedničkom štandu svoje proizvode predstavit će kompanije TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, Miviko d.o.o. Posušje i Kaldera company d.o.o. Laktaši.

HANNOVER MESSE 2013 je sajam koji će predstaviti niz tehnologija i mnoga rješenja dizajnirana za pojednostavljenje procesa proizvodnje i smanjenje troškova. Vodeći sajamski moto će biti “Pametna efikasnost”. Glavni događaj 2013 će biti “Metropolitan Solutions” u dvorani 8, koji će prezentovati “Inovacije za gradske infrastrukture”. Ostali programi će naglasiti efikasnost u industrijskim procesima, posebno će se obratiti pažnja na lagane konstrukcije (hala 15. i 6.).

Kao i svake godine, i ovoga puta HANNOVER MESSE će biti popraćen mnogobrojnim manifestacijama, od kojih izdvajamo:

– GLOBAL BUSINESS & MARKETS – međunarodna izložba koja obuhvata niz prezentacija, seminara i foruma posvećenih ekonomskom razvoju, stranim investicijama i zajedničkim ulaganjima;
– B2FAIR – veliki matchmaking događaj koji omogućava izlagačima i posjetiocima online ugovaranje poslovnih sastanaka koji će se održati za vrijeme trajanja sajma; itd.
– Kooperaciona berza Opštine Barleben za kompanije iz jugoistočne Evrope.

Inače, HANOVER MESSE je tokom više od 60 godina postojanja izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija, materijala, a nastup na istom je imperativ za sve koji žele predstaviti nova tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

(komorabih.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *