Premijer Plevljak i ministar Seferović posjetili podzemni kompleks tunela na Ravnama

Premijer Plevljak i ministar Seferović posjetili podzemni kompleks tunela na Ravnama

Osnivač Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Semir Osmanagić ugostio je premijera ZDK Fikreta Plevljaka i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Raifa Seferovića, u nedjelju, na Ravnama u Visokom. Ovom prilikom, Osmanagić je, ukratko, predstavio aktivnosti Fondacije, koje su najobimnije u ljetnim mjesecima, tokom trajanja istraživačke sezone, te kontinuiranih posjeta turista iz svih krajeva svijeta.

Potom su premijer Plevljak i ministar Seferović, u društvu Semira Osmanagića, obišli podzemni kompleks tunela na Ravnama koji, posljednjih godina, privlači najviše pažnje javnosti, kako zbog stotine metara dužine, tako i zbog suhozidova, plavog jezera i kamenih blokova.

Premijer Plevljak je, i ranije, istakao svoju podršku aktivnostima Semira Osmanagića u visočkoj dolini piramida, promoviranju Zeničko-dobojskog kantona i države Bosne i Hercegovine koje rezultiraju sve većim brojem organiziranih posjeta Visokom turista sa svih kontinenata.

Po riječima Osmanagića, premijer Plevljak i ministar Seferović su se interesirali o obavljenim snimanjima energetskih fenomena koja će biti ponovljena u toku narednog mjeseca.

Inače, Vlada ZDK je podržala i izgradnju natkrivenog koridora i temelja za drvene kućice na platou podzemnog kompleksa tunela na Ravnama. U narednom periodu će se pristupiti asfaltiranju parking prostora čime će biti omogućen mnogo bolji pristup za mnogobrojne turiste.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *