Sastanak sa rukovodstvom KOSDPBiHZDK

Picture 007

Ovih dana Kantonalna organizacija SDPBiHZDK izvršava zadana opredjeljenja iz svojih strateških programskih i političkih dokumenata, u kojima stoji da će nadležna tijela i organi SDP-a pratiti aktivnosti svojih imenovanih i izabranih kadrova na rukovodeće funkcije u izvršnim i upravnim organima na svim nivoima u ZDK. U skladu sa tim opredjeljenjima ovih dana u Skupštini ZDK je pokrenut postupak razrješavanja premijera Vlade ZDK i određenih ministara, te izbor i imenovanje novih.

Tim povodom je u ponedjeljak, 17. juna ove godine održana sjednica Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj na kojoj su prisustvovali i predsjednik KOSDPBiHZDK Mirsad Mešić, potpredsjednik KOSDPBiHZDK i predsjednik Kluba poslanika u Skupštini ZDK Senaid Begić, Said Mujkanović predsjednik OOSDPBiH Zenica i ministrica u Vladi ZDK Romana Brkić.

Nakon međusobnog informisanja o razlozima za rekonstrukciju Vlade ZDK i daljih mjera i postupaka zaključeno je: Podržava se ovakav sistem rada i djelovanja, što treba prakticirati u kontinuitetu, kako bi rad svih odgovornih, na svim nivoima bio djelotvorniji na dobrobit zajednice i društva.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *