Delegacija OOSDPBiH Tešanj u posjeti Domu zdravlja Tešanj

Picture 005

11. jula ove godine, delegacija Općinske organizacije SDPBiH Tešanj bila je u radnoj posjeti direktoru Doma zdravlja “Izudin Mulabećirović-Izo” Tešanj dr. Enesu Hunduru.

U delegaciju SDP-a su bili Jasmin Smailbegović dopredsjedavajući u Domu naroda FBiH, zastupnik u Federalnom parlamentu Senad Subašić, te vijećnici OV Tešanj Miralem Starčević-Miro i Amir Dujsić.
Tema razgovora je bilo stanje u zdravstvu na području naše općine, prvenstveno stanje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, o čemu je direktor Doma zdravlja detaljno upoznao goste.

U dužem razgovoru razmjenjene su ideje za poboljšanje i unapredjenje zdravstvenih usluga na području naše općine.
Delegacija SDP-a je posebno naglasila potrebu dodatnog opremanja ambulanti porodične medicine, sa naglaskom na terenske ambulante. Izdvojen je i problem rada ambulante u Piljužićima, u kojoj ljekar radi samo dva dana sedmično i to samo nekoliko sati, a toj ambulanti gravitira veliki broj stanovnika.

Direktor Hundur je izrazio spremnost za rješavanje gorućih problema, te je kao prvo najavio, već u skorije vrijeme, pronalazak kvalitetnog rješenja za rad ambulante u Piljužićima, koji bi bar u nekoj mjeri zadovoljio korisnike usluga Doma zdravlja sa tog područja.

Delegacija SDP-a je izrazila spremnost i pojedinačno i kao stranka da u okviru svojih mogućnosti pomogne poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite na našoj općini, odnosno jačanju Doma zdravlja “Izudin Mulabećirović-Izo” Tešanj.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *