Sakupljanje PET ambalaže se nastavlja

PET ambalaza

U ponedjeljak, 02.09.2013. godine je bio početak nove školske godine te stim u vezi svim učenicima, roditeljima i uposlenicima škola udruženje „EKO-MLADI“ želi uspješnu novu školsku godinu. A uzimajući u obzir da su učenici, roditelji i uposlenici škola ali i mnogi drugi sa područja općine Tešanj do sada uzimali veliko učešće u sakupljanju PET ambalaže želimo ovim putem napomenuti da se aktivnost sakupljanja, odvoza i reciklaže PET ambalaže nastavlja.

Tokom ljetnih praznika sakupljanje iste po školama je bilo smanjenog inteziteta, ali sa početkom školske godine intezitet se povećava što možemo vidjeti iz pregleda u tabeli ispod.
Pregled sakupljenih PET boca po školama

Takođe, bitno je napomenuti da od početka akcije (decembar 2009 godine) pa do danas je sakupljeno cca 95.000 kg ili 1.900.000 PET boca, a uskoro ćemo ako Bog da svjedočiti sakupljenoj dvijemilionitoj PET boci na području općine Tešanj!

Udruženje „EKO-MLADI“ kao koordinator na ovom projektu još jednom upućuje iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, uposlenicima škola za kontinuirano učešće i rad na ovom projektu od velikog značaja za užu i širu društvenu zajednicu a općini Tešanj se zahvaljujemo za finansijsku podršku koju pruža od početka projekta pa do danas bez čega bi realizacija i održivost istog svakako bila upitna.

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *