20. sjednica Savjeta

Savjet NHU “OSLONAC” je održao jučer, 13.09.2013. godine 20. sjednicu sa sljedećim dnevnim redom:

1)     Usvajanje Zapisnika sa 19. sjednice Savjeta,

2)     Dogovor oko primopredaje objekata za Muratović Hasana, Putešić;  Ljevaković Himze , Tešanj i Brka Sadife, Dobropolje

3)     Dogovor oko načina rješavanja slijedećih projekata sa liste prioriteta

4)     Razno

  1. a.     Uvođenje humanitarnog telefona kod BHT
  2. b.     Priprema biltena br7
  3. c.      Informacija o pristiglim zahtjevima za pomoć u 2014

Obzirom da se objekti Muratović Hasana, Ljevaković Himze i Brka Sadife završavaju, dogovoreno je da se primopredaja ovih objekata izvrši u naredne tri sedmice. Tako će NHU “OSLONAC” biti u prilici u naredna tri petka predati tri objekta.

Novi ugovor o gradnji je potpisan za objekat porodice Mujkanović Mirsada, Trepče. Savjet je odlučio do kraja godine podržati 3-4 porodice koje se nalaze na Listi prioriteta a kojima nije potrebna gradnja cijelog objekta nego pomoć za dovršetak započetih objekata.

Savjet je odlučio pokrenuti i humanitarni telefon za akcije NHU “OSLONAC”  što bi omogućilo većem broju simpatizera NHU “OSLONAC” da se uključe u podršku.

Razgovarano je i o pripremi biltena za aktivnosti u 2013. godini i odlučeno da se dizajn biltena inovira u odnosu na dosadašnji izgled.

Savjet je zadužio sekretara Nedžada Unkića da pripremi pregled pristiglih zahtjeva sa 30.09.2013. godine za 2014. godinu, a koji će Savjet razmatrati na narednoj sjednici. Objekti koji su ušli u uži izbor u 2013. godini, a nisu realizovani biće razmatrani za prioritete u 2014. godini.

Na kraju je Savjet razmatrao i inicijativu o proširenju djelatnosti za dodjelu stipendija. Odlučeno je da se ova inicijativa detaljno analizira i raspravi na sljedećoj sjednici Savjeta.

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *