Trenutno naslijeđeni dugovi u MZ Karadaglije 165.600,00 KM

Picture 1

Prošlo je blizu godinu dana od formiranja organa vlasti u MZ Karadaglije, u kojima SDP značajno participira, a mjesto predsjednika Skupštine MZ pripalo je SDP-u.

Sinoć, 16.09.2013. godine, održan je sastanak rukovodstva OOSDPBiH Karadaglije, na kojem se osvrnulo na proteklu godinu funkcionisanja organa MZ.

Sastanku su, u ime rukovodstva OOSDPBiH Tešanj, prisustvovali Senad Subašić-Federalni poslanik, Miralem Starčević Miro – vijećnik OV i Emir Unkić Deba-sekretar OOSDPBiH Tešanj.

Prisutni su jednoglasni u stavu da je „prioritet svih prioriteta“ zapošljavanje, pogotovo mladih, a kao problem je istaknut  naslijeđeni dug od 165.600,00  KM. Dug se kroz godišnji Budžet Općine Tešanj izmiruje, ali su MZ uskraćeni kapitalni projekti.

Također, izraženo je zadovoljstvo što je Ministarstvo za promet i komunikacije Vlade ZDK  prepoznalo problem klizišta na Regionalnom putu Novi Šeher-Prnjavor, te ograničenim zahvatom riješilo problem klizišta na Čatinom grebu.

Na sastanku su, između ostalih, doneseni sljedeći zaključci:

  1. Održati sastanak sa Načelnikom Općine Tešanj, kojem će pored predstavnika MZ Karadaglije, prisustvovati i Federalni poslanik Senad Subašić. Tema sastanka: Status građevinskih objekata na predviđenoj trasi koridora 5C, kroz MZ Karadaglije;
  2. Prilikom usaglašavanja Liste kapitalnih projekata za 2014. godinu, planirati realizaciju projekta izgradnje trotoara, koji je od izuzetne važnosti za bezbjednost građana, a pogotovo djece u MZ Karadaglije.

Na kraju je još jednom istaknuta potreba za redovnim održavanjem sastanaka u Osnovnoj organizaciji SDPBiH Karadaglije, kao i za pojačanom komunikacijom sa izabranim predstavnicima SDP-a.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *