Stazama branilaca Maglaja

2013-09-21-1918

U subotu, 21.09.2013. godine, održan je još jedan planinarski pohod “Stazama branilaca Maglaja” u organizaciji planinarskog društva „Smajlovac“ Maglaj.

Na pohod se odazvalo 18 planinarskih društava: “Bjelašnica” Sarajevo,”Željezničar” Sarajevo, “KISS” Kiseljak, “Željezara, Tvrtkovac, Mladost,Tajan, Natura” Zenica, “Zmajevac 684” Tešanj, “Svatovac “Lukavac, “Prijatelj prirode” Lukavac, “Gradina ” Gradačac, “Konjuh” Tuzla,”Tajan” Zavidovići , GSS Gornji Vakuf, “Izviđači” Zenica, LD”Smolin” Blatnica i društvo iz Krndije, učenici srednjih i osnovnih škola kao i mnoborojni građani. Sve ukupno 320 učesnika. Učešće na ovom pohodu je dalo 14 članova našeg društva.

Nakon polaganja cvijeća i obraćanja od strane načelnika općine Maglaj, kao i izvođenja kulturno-umjetničkog programa, uputili smo se stazom prema domu.

Vrijeme nas je odlično poslužilo, tako da smo bez ikakvih problema prešli stazu, te se po dolasku na dom „Ošve“ družili sa mnogobrojnim planinarima iz više gradova BiH. Domaćini su nas na pola puta počastili toplim čajem i sendvičima, a po dolasku pred dom smo ponovo počašćeni čajem i naravno planinarskim grahom.

Važno je napomenuti da je planinarski dom na Ošvama trudom i zalaganjem članova PSD „Smajlovac“ Maglaj, dodatno uređen i proširen, tako da sada pruža još veći komfor za smještaj i druženje planinara i ostalih društava zainteresiranih za boravak u prirodnom ambijentu.

 

Dženaid Brkić

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *