VALENTION INCKO OTVORIO 20. ZEPS

VALENTION INCKO OTVORIO 20. ZEPS

Danas (01.10.2013.) je u Zenici otvoren 20. bh. privredni sajam ZEPS 2013. Ovu manifestaciju je otvorio Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko koji je, obraćajući se učesnicima sajma istakao da je privredni uspjeh u Bosni i Hercegovini moguć, te da je korak naprijed u izvozu samo dio onga što BiH može napraviti. U svom obraćanju privrednicima Visoki predstavnik za BiH je posebno nagalasio:

“Prisustvo kompanija svjedoči da BiH može i mora učestvovati na svjetskom tržištu. Ova zemlja može još više učiniti ukoliko se poduzmu svi politički administrativini koraci kojima će biti omogućeno lakše otvranje stranih kompanija u BiH, a time će se otvoriti i nova radna mjesta. Ovaj sajam mora poslati jasnu poruku odgovornima za ekonomsku politiku da su u Bosni i Hercegovini talenti, resursi i kreativnosti,a tu su i odlučnost i entuzijazam.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je govoreći o teškom položaju privrede kazao da je ZEPS prilika da se uspostave novi kontakti i veze sa poslovnim svijetom. Na otvaranju 20. bh  privrednog sajama ZEPS 2013.

Učesnicima i gostima Sajma se obratio Munib Husejnagić premijer ZDK istaknuvši da“ Sajam kakav je ZEPS predstavlja odličnu platformu za predstavljanje naših privrednika koji traže priliku na međunarodnom privrednom tržištu. Tokom sajma njima se daje da u spektru ponude i potraženje nađu svoje mjesto:“

Privredni saja ZEPS trajat će do nedjelje 05.10.2013. godine.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *