GODIŠNJICA TEŠANJSKOG SUDA

GODIŠNJICA TEŠANJSKOG SUDA

Svečano je obilježena treća godišnjica od izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Tešnju .Predsjednik Općinskog suda Tešanj Popović Zdravko ovom prilikom je naglasio da je 01.10.2010. godine sud počeo raditi u novim prostorijama čime su se stekli znatno bolji uslovi za funkcionisanje ove ustanove ,  što je bio dovoljan razlog da se i datum otvaranja novog objekta izabere kao dan suda.

Vrijednost zgrade Općinskog suda u Tešnju iznosi  oko milion KM, a finansirana je iz sredstava budzeta Zeničko-dobojskog kantona. Predsjednik suda  je posebno istakao vrijednost dobre saradnje sa  Ministarstvom za pravosuđe i upravu koja je, na poseban način, rezultirala obezbjeđenjem boljih uslova za rad ove važne pravosudne ustanove.

O značaju funkcionisanja općinskih sudova prilikom svečanosti u Tešnju govorile su ministrica za pravosuđe i upravu u Vladi ZDK Romana Brkić, i novoizabrana predsjednica Kantonalnog suda u Zenici Snježana Čolaković.

Ministrica Brkić je izrazila zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom sudske i izvršne vlasti, te naglasila da Ministarstvo za pravosuđe i upravu konstantno poduzima mjere za unapređenje stanja u oblasti pravosuđa, ulažući sredstva u poboljšanje stanja infrastrukture kroz kapitalna ulaganja i nabavku opreme. Ona je rekla da je  posljednih godinu dana znatno poboljšana saradnja sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem  BiH, Ministrstvom pravde BiH i FBiH, te da su kroz zajedničke projekte za područje kantona obezbijeđena znatna donatorska sredstva iz EU fondova, što je dovelo do veće kadrovske popunjenosti pravosuđa, poboljšanja uslova rada a samim tim i do bržeg i efektnijeg rješavanja predmeta.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *