Recertifiakcijski audit Sistem okolinskog upravljanja po standardu ISO 14001:2004

pobjeda-recertifikacija

U dane 08. i 09.oktobar 2013.godine u našoj firmi održan je četvrti po redu recertifikacijski audit Sistema okolinskog upravljanja po zahtjevima standarda ISO 14001:2004 (“POBJEDA” Tešanj je PRVA firma u BiH koja je 2003. godine uz već postojeći Sistem upravljanja kvalitetom, uspjela da integriše i Sistem okolinskog upravljanja).

Audit su obavili:

vodeći auditor gdin Jože Borovnik uz podršku gdje Mojce Poberžnik u svojstvu auditora ispred certfikacijske kuće:
TÜV SÜD HOLDING AG München
TÜV SÜD Sava d.o.o. Ljubljana
Predstavništvo u BiH Poduzeće za certificiranje, osiguranje kvaliteta i tehnički nadzor

Na završnom auditu izrečene su najviše ocjene i data je preporuka za produženje certifikata ISO 14001:2004. Ovim će “POBJEDA” Tešanj dati potvrdu i svim kupcima u svijetu da radi svoje proizvode sa najvišim tehnologijama poštujući stroge zahtjeve ovog standarda.

Auditor su se tokom audita u svim procesima uvjerili da je ovaj sistem prihvaćen od svih uposlenika na svim nivoima. Važno za istaći je i činjenica da je “POBJEDA” Tešanj pored redovnih i planiranih investicija u 2013. godini na poboljšanju uslova rada i obezbjeđenju infrastrukture u cilju smanjenja svojih emisija i poboljšanju uslova rada izdvojila i preko 320 000.00 KM u segment zaštite prirode. Pored investicije u izgradnji separatora, izvršena je i: rekonstrukcije mreže instalacija za korištenje amonijaka na termičkoj obradi, investicija u zamjeni prozora na zgradi Uprave u cilju uštede grijanja i poboljšanja uslova rada – smanjenje buke, investicija u zamjeni viljuškara, obnovi voznog parka, obnova instalacija za korištenje kompresorskog zraka….

U planu do kraja godine je i izgradnja nove plinske stanice u cilju smanjenja potrošnje plina i osiguravanja bezjednijeg rada te investicija za 2014.godinu – zamjena postojeće rasvjete – prelazak na LED rasvjetu. Naredne aktivnosti u “POBJEDI” Tešanj je priprema livnice Turbe za certiciranje po ISO 14001:2004 – Sistem okolinskog upravljanja i OHSAS 18001:2007 – Upravljanje zaštitom zdravlja i bezbjednošću na radu.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *