Pomozimo malom Igoru iz Doboja

igor-starcevic-1382714751-386849

Desetogodišnji Igor Starčević uskoro bi trebalo da se upusti u najveću bitku svog života. Ukoliko hitno ne operiše tumor na mozgu, koji rapidno raste, prognoze lekara za njegov oporavak nisu sjajne.

Situacija se poslednjih meseci pogoršala, zbog čega desetogodišnjak ima sve veće glavobolje, nesvestice i krvarenja. Za operaciju, koja košta 100 hiljada maraka ( oko 50.000 evra) mališan bi trebalo da obezbedi 30 odsto sredstava, što je,i u normalnim okolnostima života mnogo.

Igor, nažalost, sa svojim dedom mora da učini i nemoguće, jer njih dvojica žive sami, sa120 maraka mesečno (oko 60 evra). Deda prima invalidninu 30 maraka, a 90 maraka Igor prima od Centra za socijalni rad jer je napušteno dete. Jasno da je bez pomoći ljudi, bitka za životovog desetogodišnjaka, unapred izgubljena. Igor ima samo deset godina, a već isuviše problema.

Majka ga je ostavila pre četiri godine. Otišla je u Centar za socijalni rad, i jednostavno rekla da se odrekla deteta. Zbog čega, to niko ne zna. Njega, koga je rodila, i u stanju kakvom jeste, kao da je stara, iznošena stvar, samo je prepustila životu na milost inemilost. A dečakov deda, koji se za glavu hvata od brige i onoga što ga čeka, kaže da od borbe za unukov život ne odustaje. Igorov otac, nadniči i pokušava da obezbedi neki dinar, dok Igor svoje dane provodi učeći, boreći se za dobru ocenu, kao i za svaki novi dan svog života.

Bori se, i ne odustaje. Dobar je đak, dobar drugar i voli školu. Kaže da je samo prošle godine, zbog bolesti, imao skoro 200 izostanaka. I sa ponosom dodaje, da je za samo dva dana, sve uspeo da nauči, i da mu u đačku knjižicu kao opšti uspeh na kraju upišu četvorku.

Operacija je zakazana za mesec i po dana. Već i za to vreme, lekari ne mogu da predvide kako će se dalje razvijati njegovo stanje, i insistiraju da se zahvat štoje pre obavi. A, da li će deda i unuk za to vreme zaista sakupiti novac, pitanje je.

Svi koji žele i mogu da pomognu:

Humanitarni broj do kraja okrobra u BiH 1413

Broj tekućeg računa: 45 17 35 51 000 UniCredit banka, Filijala Doboj

http://www.youtube.com/watch?v=1atxaxkUYJ8#t=147

Opširnije na atomci.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *