POSJETA KŠC-u DON BOSCO

POSJETA KŠC-u DON BOSCO

Don Josip Krpić, ravnatelj Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ u Žepču sa saradnicima, ravnateljicom Gimnazije Slavicom Jukić, ravnateljem Tehničko-obrtničke škole Franom Juranovićem i saradnicima, bili su domaćini  članovima Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili premijer Munib Husejnagić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirko Trifunović, ministar za rad , socijalnu politiku i izbjeglice Ivica Ćurić. Posjetu je pratio i Iva Tadić, zastupnik u Domu naroda BiH.

KŠC „Don Bosko“ je zdanje sa 14.000 kvadratnih metara sa moderno uređenim prostorima za učenje, rad i odmor oko 400 srednjoškolaca koji su upisani u Gimnaziju i Tehničko-obrtničku školu. Gimnaziju pohađa 250, a Tehničko-obrtničku školu 350 učenika.

Vladina delegacija je obišla sve prostore ove škole, od moderne kotlovnice, preko kabineta i učionica, do radionice gdje učenici najdirektnije učestvuju u proizvodnji namještaja, a  bilo je vremena i za upoznavanje sa mjestima koja su namijenjena za odmor i sport učenika.

Prilikom posjete centru „Don Bosco“ posebna pažnja bila je usmjerena na realizaciju nastavnih planova i programa kao i daljim planovima ove već afirmisane školske ustanove.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *