OSLOBAĐANJE OD PLAĆANJA TAKSE NA PRIKLJUČAK KORISNIKA VODOVODA „POUSORJE“

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je na zahtjev velikog broja mještana Piljužića, Miljanovaca i Novih Miljanovaca koji su priključeni na vodovod „Pousorje“, Općinskom vijeću Tešanj podnijela Prijedlog za izmjenu Odluke, kojom bi se ovi korisnici vodovoda oslobodili od plaćanja priključne takse.

Naime, mještani ovih mjesnih zajednica su u izgradnji vodovoda „Pousorje“ učestvovali sa značajnim finansijskim sredstvima, odnosno finansirali su izgradnju vodovoda sa iznosom od preko 40% ukupne cijene koštanja.
S obzirom na veoma tešku ekonomsku situaciju i činjenicu da su korisnici već dosad izdvojili značajna finansijska sredstva za ovaj vodovod, smatramo da trebaju biti oslobođeni plaćanja priključne takse koju naplaćuje Općina Tešanj.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Tešanj vijećnici (SDA, BPS, SBB i LDS) nisu prihvatili da se ovaj Prijedlog za oslobađanje od plaćanja takse uvrsti u Dnevni red i na taj način odbili da se raspravlja o ovom Prijedlogu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će podržati zahtjeve građana i tražiti da se ovaj Prijedlog uvrsti u dnevni red za narednu sjednicu Općinskog vijeća Tešanj.

Press služba OS SBiH Tešanj

Općinski Savjet SBiH Tešanj
Dana, 29.11.2013.godine

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *