Obavijest o nominaciji za Evropski muzej godine 2014.

U ponedjeljak, 09. 12. 2013. godine Muzej Tešanj službeno je obavješten o nominaciji za Evropski muzej godine 2014. U pismu koji je upućen od glavnog suca Evropskog muzejskog foruma, gdina Wim de Vos-a, naglašeno je da Muzej Tešanj u potpunosti ispunjava sve uslove potrebne za nominaciju.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika i formalna dodjela nagrade održat će se tokom godišnje skupštine Evropskog muzejskog foruma u Tallinu, Estonija, od 14. do 17. maja, 2014. U Tallinu će predstavnik Muzeja Tešanj prezentovati rad Muzeja pred publikom u okviru 15-to  minutnog intervjua sa jednim od sudija Evropskog muzejskog foruma. Predstavnik Muzeja će retrospektivno predstaviti najznačajnije aktivnosti Muzeja u protekle tri godine (računa se vrijeme od postavljanja prve stalne izložbe do podnošenja aplikacije) te prezentovati jedan predmet iz zbirki Muzeja s jasno osmišljenom pričom.

 Samo učešće na nominaciji, i mogućnost dobitka nagrade predstavlja jedno od najvećih postignuća uopšte za jedan muzej na polju muzeologije u Evropi.

Izvor: Muzejtesanj.Org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *