PJESNIČKO VEČE KRISTINE MRĐE

U Centru za kulturu i obrazovanje, a u programu Dana grada Tešnja, u utorak, 24. decembra, s početkom u 17 sati, bit će održano pjesničko veče Kristine Mrđe, pjesnikinje iz Banjaluke. O pjesnikinji će govoriti mr. Momčilo Spasojević.

kristina-mrdja

Kristina Mrđa rođena je 1969. godine u Sisku. Književnost je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, a magistarski rad na temu “Uloga i značaj lokalnih jezika u sistemu poslovnih komunikacija” odbarnila je u SAD, na American Heritage University California, nakon istraživanja provedenih u Bosni i Hercegovini, Maleziji i Singapuru. Piše poeziju, književnu kritiku, eseje, prozu. Objavila je tri knjige pjesama: “Poput sna” (2000), “Decembar na palubi” (2002) i “Mjesto za ovdje, vrijeme za sada” (2011). Pjesme su joj prevođene na više jezika, a knjiga “Decembar na palubi” prevedena je na njemački i objavljena kao dvojezično izdanje. Direktorica je Tehničke škole u Banjaluci. Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva ove književne asocijacije.

Dr. Zorica Turjačanin o poeziji Kristine Mrđe zapisala je i slijedeće: “Kristinina poezija očarava ljepotom čija se ostvarenost mjeri snagom uzbuđenja u čitaocu. Ipak, ta ljepota nije sama sebi svrha. Njome čovjek postaje čovječniji (‘pokaži im put/ kako da dođu/ do sebe samih’), bogatiji za jedan otkucaj srca, malu radost što njen plamen, u dosuđenom ružnom vremenu, nije savim zgasnuo…”

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *