Zastavu BiH gitaristi Deep purpla dodali fanovi iz Tešnja

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena Deep Purple održao je u utorak koncert u Beogradu u okviru svoje svjetske turneje Now What?! naslovljene po ovogodišnjem albumu. Najglasniji bend na svijetu nastupio je pred oko 13.000 posjetilaca.

Među njima je bilo i bh. fanova poznate grupe, a neki su uspjeli i “progurati” zastavu BiH do gitariste Purplea Stevea Morsea.

U jednom momentu je pjevač Ian Gillan dobacio Morseu da nije riječ o srbijanskoj zastavi, ali ga je ovaj “izignorisao” te nastavio svirati.

Pogledajte kako izgleda kada Deep Purple svira Smoke on the Water sa zastavom BiH u Beogradu.

– Često nosimo transparente s nazivom našeg grada .Ovoga puta smo odlučuili da ponesemo zastavu naše zemlje i nekako se provučemo do članova benda. U tome smo i uspjeli. U jednom trenutku gitarista Steve Morsem ju je podigao visoko, a potom se ogrnuo zastavom.

Iako su mu neki singnalizirali da nije riječ o zastavi Srbije, on se nije obzirao, nego je s našom zastavom nastavio svirati legendarni „Smoke on the Water“. Našoj sreći nije bilo kraja-kaže nam Zoraid Mehičić vodja fanova iz Tešnja. U odvažnom poduhvatu pomogli su mu Damir, Aida i Nadja.

 

Avaz.ba / Radiosarajevo.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *