HVALA POLICAJCIMA

HVALA POLICAJCIMA

Danas je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održan prijem za policajce – pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u neredima 07. februara ove godine zadobili teške tjelesne povrede. U ime Skupštine Zeničko-dobojskog kantona policajcima se obratio Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine, Ramo Pivić, predsjednik skupštinske Komisije za nadzor rada policije te Rifat Delić ministar unutrašnjih poslova ispred Vlade Kantona.

Zahvaljujući se : Nihadu Musliću,Vehidu Đulanu, Emiru Smriki, Nedžadu Borčilu i Samiru Softiću, policajcima koji su bili najteže povrijeđeni u demonstracijama pred zgradom Kantona predsjedavajući Radišić kazao je da su oni iskazali veliku hrabrost,  požrtvovanje, nesebičnost ali i humanost. Jer, zadatak policije u tom trenutku je bio da nikoga ne povrijedi, a da svakog zaštiti i odbrani. To je bio skoro nemoguć zadatak, ali su ga oni bespogovorno izvršili.

Ramo Pivić, predsjednik Komisije za nadzor rada policije kazao je ovom prilikom izrazio je žaljenje što se to uopće desilo i istakao da su policajci odradili svoj posao u skladu sa ovlastima.

Ministar MUP-a Rifat Delić zahvalio je u ime svih pripadnika Ministarstva što je Skupština organizirala ovakav jedan skup, „ako ništa drugo da se policajcima od srca kaže hvala, jer su oni bili tog dana ostavljeni od svih a bili su napadnuti od svakoga. Morali su stajati i dopustiti da ih se napada, ranjava i pri tom iskazali stoičko držanje i veliku hrabrost“  kazao je, između ostalog, ministar Delić.

Fahrudin Bećirović, policijski komesar,obraćajući se skupštinskim poslanicima i predstavnicima Vlade Kantona zatražio je da se nastave stvarati pretpostavke za efikasniji rad policije, te da pripadnici MUP-a moraju biti adekvatno nagrađeni za svoj posao, dobro opremljeni i obučeni.

Tokom demonstracija građana pred zgradom Zeničko-dobojskog kantona  07. 02. 2014. godine povrijeđeno je 47 policajaca od kojih se neki još uvijek nalaze na oporavku jer su zadobili teške povrede. Srećom, svi oni, prema ljekarskim prognozama, imaju šanse za potpuni oporavak, a neki od njih već su obukli uniformu i ponovno su na radnim zadacima.

Izražena je zajednička  želja da se ovako nešto više nikad ne ponovi te da se protesti izražavaju na miran način, bez ugrožavanja života bilo koga. „Policija“- kazano je ovom prilikom – „najmanje zaslužuje da bude kamenovana i na najsuroviji način napadnuta samo zato što radi svoj posao“.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *