A SADA SPEKTAKL – J…. SPEKTAKL!!!!

sefket-turalic

Jutros kod kuće, neka gripa i gledam svoga Damira preko puta (slika broj DSCN1532) ovaj općinski parking i pišu mu kaznu! I ne prođe ni pola sata i pogledajte sliku DSCN1533!!

Eh i onda ovo:

PU Tešanj: Kontrola nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila

I znam da će svi reći: a ja budale, kako ima živaca!
Imam živaca i nisam budala! Jedan me prozva “UGLEDNI” građaninom, hvala mu, ali evo ja ovo pišem i u njegovo ime tj. NEUGLEDNOG ali VIJEĆNIKA!!!!!!!! Jer njih ovo ne interesuje, a za ovo dobiju tu nadoknadu i ovo su njihove stvari, o ovome moraju a ne trebaju da diskutuju na tim sjednicama!? Ne pamtim da je iko o ovome pričao, ma šta će i pričati….Evo ako ima petlju ili m…. neka postavi i ovo pitanje na tim sjednicama.

E sad javno moje pitanje ispred nas građana i uglednih i neuglednih. Komandiru i pri tom samostalnom inspektoru (za kojeg su mi uzgred rekli, ali nemaju dokaze da je i on znao jutarnju kaficu piti u Adeli a parkriati na trotoar, dakle nemam dokaz za ovo, ali eto prilike ako neko od tih ima sliku neka je postavi, ha ya neće mu ništa biti, nadamo se) pitanje s druge strane:
AKO VAŠI DJELATNICI I OVI VISOKI PARKIRAJU OVAKO GDJE ĆEMO MI?!??! GDJE DA PARKIRAMO MI STANARI ZGRADE BH TELECOMA I OVE DVIJE ZGRADE U TITOVOJ? KOLIKO VIDIM OD PONEDJELJKA NEĆEMO MOĆI U TITOVU I GDJE STE ONDA NAS PLANIRALI, IMA NEKIH 15 AUTA.
Ja recimo nemam parking, i par puta mi je dolazila policija da sklanjam auto ispred ulaza “jer kako su mi rekli: dolazi komšiji namještaj!!”, a bude nekad i 21:30!!! Da mi je znati ko tada dovlači namještaj da mu inspekciju rada pozovem, jadni radnici u ta doba da rade!
Nisam za to da se kažnjavaju ljudi koji 5-10 minuta ostave auto na parkingu, jer moramo tako kad nemamo uslove. Ali nisam ni za ovo da se auto ostavi pola dana! I svi znamo kako naša policija kažnjava, ovog znam – ovog ne znam.. I najebu obično Golfovi dvojke ili opeli, ovi malo jači nema šanse, znaju se registracije.
Dakle, KOMANDIRU MOJE PITANJE GLASI, jer stoji ovako u Vašem tekstu:
Na naprijed navedenim mjestima, kao i na svim drugima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, policijski službenici će vršiti sankcionisanje vozača koji čine prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja motornih vozila.

KOME da mi prijavljujemo vaše policijske službenike ili glavešine kada ovako ostave neću da kažem parkiraju jer na nekim slikama ovo ne liči na parkiranje (recimo slika broj 16_05_2012 – na Kapi gdje smo se svi morali vratiti u rikverc), ili parkiranje ovih autobusa za koje molim i u ime uglednih, neuglednih i svih jutarnjih radnika u Bukvi, ili preticanje ovih policajaca na raskrsnicama ili na punim linijama bez rotacije jer im je bilo sporo ići iza mene 50km/h a naseljena mjesta: Perković i Nemila (samo da neko ne kaže: eto i on sere a slikao dok je vozio! Nisam vozio, vozač je bila supruga! imam svjedoke!)
Žalio sam se ja u PU Zenica ali mislite li da je ikad iko odgovorio, ima neki mail ali sunjam da je to otvoreno ikad. Jednom se žalio, evo moj Arči svjedok kada sam zvao poslije telefonom i s druge strane mi reče djevojka: da ste bogdom u pisanoj formi! Pa rekoh: isprintaj mail i eto pisana forma!
Mene ne ugrožavaju pogrešno parkirana auta mene više nerviraju policajci koji ovako parkiraju i onda laganini kafica!
Nadam se da poslije ove objave neću imati kakvih posljedica, ja gledam zaista gdje ću da parkiram, ali evo onda i pitanje: mi ispred zgrada smo nekad imali te parkinge i u višem društevnom interesu su pretvorena u poslovne objekte – gdje da mi parkiramo, a da ne plaćamo naravno jer i drugi ne plaćaju kod zgrada ili u Mjesnim zajednicama.
I znam da će sada biti komentara, mene plaho to ne interesuje, eto i ne znam koja je stranka ovaj komandir, a i brat mi radi u Policiji, ha ya. Eto i ovo je dokaz da ne stoji NIKO iza mene, ja ovo radim kao slobodni građanin i želim da ukažem i na loše i na dobre stvari u mome gradu. Želim da živim u najčišćem, najurednijem i najsigurnijem gradu u državi. Je li to puno? Pa plaćamo mi to sve.
Ako Zakon važi za mene važi i za njih! Lično bih više volio da ova ista policija hvata ove luđake kroz Zvečaj ili ulicom Braće Pobrić, pokraj TOŠKOVOG igrališta, kroz Mekiš ili po ovim zaobilaznim putevima, ne da hvata ljude i da im se uzme 50KM a goriva sipaju po 10KM!!!!

I onda, čekajući da Nedim ovo objavi, zove me prijatelj i pita da li može dati da jelah.info objavi? Zašto da ne, svakako. Ali kad se hoće, u 09:33 je nastala ova slika (IMG_20140328_093326), dok sam plaćao račun u Elektro,naravno službeno policijsko auto (isto ono auto koje je i na slici DSCN2389, vjerojatno misleći da ovo PRVI znači da je PRVI u kategoriji došao na sastanak u Općinu, a ne parking za RATNE VOJNE INVALIDE. I ovdje se uvijek pitam: zašto samo RATNI INVALIDI, zašto nisu i INVALIDI RADA, CIVILNE ŽRTVE RATA…, ali o tome neka neko drugi razmišlja, imamo mi tih plaćenih koliko god hoćete, na tzv. “BIJELOM KRUHU/HLJEBU”) je ušlo u parking Elektra da izađe službenik koji će platiti PRIVATNI račun?! Šta sad da nam kaže Komandir PU Tešanj? Ja da ovako uradim ili da parkiram eto kazne, ali najgore je što je ovo korištenje službenog auta u privatne svrhe. To gorivo i to auto i registracju SVI (i ugledni i neugledni) PLAĆAMO!

Šefket Turalić

O Sefket Turalic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *