Sanacija nastalih šteta

Nastavljene su aktivnosti na sanaciji šteta nastalih u poplavama i zbog klizanja i odrona zemlje, prije svega na osposobljavanju putnih komunikacija radi osiguranja prohodnosti.

Jutros su prijavljena još dodatna tri kližišta, što je ukupno 56 novih klizišta na području općine Tešanj u protekla tri dana. Stručne ekipe koje su na terenu utvrđuju trenutno stanje. Danas će biti urađena hitne intervencije na klizištima.

Nakon što je sinoć pušten u rad, vodovod Kraševo vrši urednu isporuku vode. Vodovod Ponikva u Šijama je u funkciji.

Zbog pojave klizišta još uvijek je otežan saobraćaj prema Novom Šeheru, a neprohodan je put za Bistricu preko Oruča u općini Maglaj, gdje mehanizacija intenzivno radi na uspostavi putne komunikacije. Ni na dionici magistralnog puta M17 u Kosovi, zbog pojave klizišta nije moguć saobraćaj. Za hitne intrvencije prohodan je put Trepče–Šljivice-Kosova-Maglaj, te molimo građane da, ukoliko nemaju velike potrebe, ne prave gužvu na ovoj dionici do stabilizacije stanja.

Jutros je upućena pomoć za pranje ulica u Doboju i za osposobljavanje energetskih objekata u Maglaju.

Štab civilne zaštite i Udruženje privrednika Biznis centar Jelah Tešanj danas su isporučili hranu i vodu u MZ Šije i povratničko naselje Ševarlije (Doboj). Cisterna sa pitkom vodom je i jutros isporučena u MZ Šije, a krenule su i aktivnosti na čišćenju stambenih objekata i čišćenje mulja i nanosa u Šijama.

U skladu sa zaključcima Općinskog štaba civilne zaštite Tešanj sa IV vanredne sjednice održane 17.05.2014. godine, pozivaju se građani općine Tešanj da se u okviru mjesnih zajednica organizuju i preduzmu mjere čišćenja puteva i kanala pored puteva u cilju blagovremene sanacije nastalih šteta.

Također, pozivamo sve građane općine Tešanj koji su zainteresovani da dobrovoljno učestvuju u provođenju mjera asanacije-čišćenja u MZ Šije da se mogu javiti sa potrebnim alatom na punkt u Šijama kod borova (autobuska stanica), ili ostvariti kontakt putem telefona 121 u Službu civilne zaštite radi daljih uputa.

ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE TEŠANJ

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *