Izviđači Tešnja dostavili pomoć izviđačima i stanovnicima Nemile

 

izvidzaci

Sulje,Alme,Envera,Aide,Majde,Elvire,Amile,Esme,a onda Mede,Željka, Adela,Džene te starješine Muje izvršili su utovar prikupljenih namirnica i drugih potrepština u kombi koji su nam ponudili naši drugari Adel i Dženo.Nakon utovara krenuli smo put Nemile da svojim prijateljima vratimo vjeru u čovjeka,dostojanstvo,da njihovi drugari i stanovništvo Tešnja misli na njih i kad je najteže.Putovanje je trajalo do 18.45.Stigli smo nakon mnogo truda,hrabrosti i umijeća na cilj.Prijateljima smo predali ono što smo za njih pripremali dva dana.Popojena je i zajednička kahva.A onda,stisak ruku,zagrljaj,te nezaobilazno“pazite se,čuvajte se,do skorog viđenja“.I

Odsječena sela Orahovica,Stenina,Bistrina,Golici Smajići,Bistričak,Šerići,Vukotići,Jastreb i sama Nemila. Oko 15000 ljudi bez prilaza motornim vozilima. Svi putevi blokirani usljed većeg broja sjelina i odrona na putu.Izviđači sa rancima na leđima i stalnim dezurstvima na području razorenom vodenim bujicama odrađuju posao.
Tešnjaci,izviđači, da znate. Svi prikupljeni artikli su predati izviđačima O.I.”Safet Ribić”Nemila tako da će sve u saradnji sa Savezom izviđača ZE- DO kantona u sinhronizovanoj akciji izviđača ista biti prebačena do najudaljenijih mjesta koja su daleko od svega .
TEŠNJACI HVALA VAM.. TIM LJUDIMA JE UISTINU POTREBNA VAŠA POMOĆ.
AKCIJA SE NASTAVLJA I NAREDNIH DANA…

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *