OTVOREN TRANSAKCIJSKI RAČUN ZA POMOĆ NASTRADALIMA OD POPLAVA

OTVOREN TRANSAKCIJSKI RAČUN ZA POMOĆ NASTRADALIMA OD POPLAVA

Danas, 19. 05. 2014. je održana vanredna sjednica Vlade Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su članovi Vlade upoznati od strane komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, Edina Terzića sa trenutnim situacijom na područjima pogođenim poplavama. Komandant Terzić istakao je da su učinjeni nadljudski napori da se uspostavi organizovani sistem spašavanja ljudi i dostave hrane i svih neophodnih potrepština na području Općina najviše pogođenim poplavama.

S obzirom na to da su članovi Vlade, svako u svom resoru, već uključeni u aktivnosti koje se vode sa nivoa Zeničko-dobojskog kantona, to su ministri razmjenili informacije i podatke o stanju na terenu posebno sa aspekta organizovanja života na pogođenim područjima i saniranju šteta nastalih na putnim i vodoopskrbnim sistemima kao i cjelokupnoj infrastrukturi u svim općinama Kantona.

Zbog velikog interesovanja BiH građana kako u zemlji tako i inostranstvu, ali i domaćih  i stranih organizacija koje žele poslati pomoć, na ovoj sjednici donesena je Odluka o otvaranju namjenskog transakcijskog računa u okviru trezora Zeničko-dobojskog kantona.

Svi oni koji žele uputiti sredstva za saniranje šteta nastalih od poplava mogu to učiniti na transakcijski račun:

1340100000376383 otvoren kod Investiciono-komercijalne banke d.d. Zenica

ili

na devizni račun: IBAN  broj: BA 1340071300019875, SWIFT CODE: IKBZBA2X.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *