Ispunili smo obećanje, pijemo je u Brazilu!

10397178_10203942962631893_2917150139766157097_o

Vispakova najveća džezva na svijetu stigla u Brazil

Vispakova džinovska džezva danas je nakon komplikovanih procedura stigla u Rio de Janeiro gdje će se nalaziti za vrijeme ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu.

Prva promocija najveće džezve na svijetu bit će održana na dan utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Argentine, kada će posjetioci SP-a iz cijelog svijeta moći probati Zlatnu džezvu – pravu bosansku kafu i to iz najveće džezve na svijetu sa kojom je prije 10 godina uspostavljen Guinnessov rekord.

– Obećali smo da ćemo je ako Bog da piti u Brazilu. Vjerovali smo i vjerujemo u naše ‘Zmajeve’. Stigli smo u Rio sa našim kahva – majstorem da upravo u Brazilu zemlji koja slovi za kolijevku kafe, pokažemo šta je prava bosanska. Ostajemo sa džinovskom džezvom do kraja, shodno plasmanu naše Reprezentacije. Kao i do sada, bit ćemo podrška našoj Nogometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu dok to god bude trebalo, navode u Vispaku.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se kompaniji ”cargo-partner”, koji logistički učestvuje u ovom projektu, kao i našem prijatelju Brazilcu Walteru Goncalves, koji nam je zajedno sa njegovim saradnicima pomogao u organizaciji prihvata džezve u Riju. Veliko hvala i osoblju Ambasade Brazila u Sarajevu i Konzulata Bosne i Hercegovine u Brazilu za administrativnu podršku koju su nam pružili.

Ipak Vispak!

About Tesanj Net

Komentariši