LG donirao kućanske aparate ugroženim porodicama u Maglaju i Doboju

DSC_4732- 1

Sarajevo, 23.07.2014. godine –Kompanija LG donirala je 50 velikih kućanskih aparata – veš mašine i frižidere porodicama čija je imovina teško stradala u poplavama koje su u maju i junu tekuće godine pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Lider na tržištu u proizvodnji i dizajnu elektroničkih aparata, kompanija LG Eletronics, vodeći se poslovnom filozofijom da su potrošači uvijek na prvom mjestu, te da je briga o njima temelj njihovog poslovanja odlučila je da pomogne svojim kupcima i u najtežim trenucima.

«Briga o korisnicima je uvijek bila u fokusu poslovanja kompanije LG. Teško je biti posmatrač tužnih sudbina ovih ljudi kojima je sve uništeno u veoma kratkom vremenskom periodu, upravo zbog toga smo se odlučili izaći na teren i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.», kazala nam je Aida Šehović rukovoditeljica marketing odjela kompanije Stanić Trade, ovlaštenog zastupnika LG Electronics za Bosnu i Hercegovinu.

Donacije su vršene po principu jedna porodica jedan aparat, kako bi se pomoglo što većem broju domaćinstava. Odabir porodica predstavnici kompanije LG i Stanić Trade radili su u suradnji s Crvenim križom, a tom prilikom posebnu pažnju posvetili su trenutnom imovinskom stanju porodica, te zdravstvenom stanju članova domaćinstva, kako bi im se na ovaj način pružila pomoć i olakšao nastavak života u procesu oporavka.

DSC_4724 - 2

«U vrijeme poplava i nedugo poslije svi su nam pomagali, međutim kako vrijeme odmiče prave pomoći je sve manje, a ona je prijeko potrebna zbog situacije u kojoj se nalaze porodice čija je imovina zahvaćena poplavama. Upravo zbog toga se zahvaljujem kompaniji LG što nam u ovim teškim trenutcima pomaže i daje dobar primjer ostalim kompanijama.», kazao nam je jedan od građana Maglaja, kojem je uručena donacija.

Sanaciju nastale štete i proces povratka u normalan život porodica koje su u poplavama pretrpjele ogromne materijalne gubitke, moguće je ubrzati i olakšati zahvaljujući aktivnostima i mobilnosti društveno odgovornih kompanija, kao što je LG Electronics.

slika-3

 

 

O tvrtki LG Electronics, Inc

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni predvodnik i tehnološki inovator na području potrošačke elektronike, mobilnih komunikacija i kućanskih aparata. Kompanija ima 87.000 zaposlenika na 113 lokacija širom svijeta, a u 2013. ostvarila je prodaju od 53,10 milijardi američki dolara na globalnoj razini. LG je podijeljen na pet poslovnih jedinica: kućna zabava, mobilne komunikacije, kućanski aparati, klimatizacijski uređaji i energetska rješenja te dijelovi vozila. LG je jedan od vodećih proizvođača televizora s ravnim zaslonom, mobilnih uređaja, klimatizacijskih uređaja, perilica rublja te hladnjaka. 2013. ENERGY STAR® proglasio je LG Electronics svojim partnerom godine. Za dodatne informacije posjetite www.LGnewsroom.com

O kompaniji Stanić Trade

Kompanija Stanić Trade članica Stanić Group kao generalni uvoznik i distributer LG proizvoda na teritoriju Bosne i Hercegovine plasira širok asortiman tehničkih uređaja LG brenda. U ponudi se mogu naći TV i Audio video uređaji, veliki kućanski aparati, klima uređaji i mobilni telefoni. Sav asortiman je dostupan u retail lancu kompanije Stanić Trade Techno Shop i kod ovlaštenih distributera.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *