MS&WOOD donirao u područje Zavidovića 32 kauča

Prema riječima direktora kompanije, Muhameda Pilava, nakon podjele svih 100 kauča, humanitarna akcija će se nastaviti izradom i dostavom namještaja koji je prijeko potreban ugroženima za uspostavu normalnih uvjeta za život.

2014-06-26 09.22.55

Sarajevo, 24. juli 2014. – Bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD („Majstori i drvo“ – bivša ŽICA) nastavio je sa realizacijom podjele 100 kauča porodicama u područjima Bosne i Hercegovine ugroženim poplavama i klizištima. Ovaj put dostavljena su 32 kauča u regiju Zavidovića, tačnije u mjesta Krivaja, Brezik, Kovači, kao i u sam grad Zavidoviće.

Nakon prvih 57 kauča koji su dostvaljeni u šire područje Maglaja, ovo je drugi kontingent kauča koji je dostavljen ljudima koji su u stanju potrebe, a humanitarnoj akciji se priključila i kompanija „Dukat“ mlin i pekara iz Tešnja, pružajući logističku podršku.

„Obišli smo teren i uvjerili se u razmjere ove prirodne nepogode. Akcija je naišla na odličan odziv i u pravo vrijeme. Odlučili smo da nakon što podijelimo ostatak kauča, nastavimo ovu humanitarnu akciju. Pravit ćemo namještaj koji je u ovo trenutku najpotrebniji ljudima, kao što su stolovi, stolice, elementi za kuhinje, i drugi namještaj, a koji će ugroženima pomoći u uspostavljanju normalnih uvjeta za život“, kazao je tom prilikom direktor kompanije MS&WOOD, Muhamed Pilav.

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *