NOVI IZGLED I SADRŽAJ WEB STRANICE ZDK

NOVI IZGLED I SADRŽAJ WEB STRANICE ZDK

Od danas web stranica Zeničko-dobojskog kantona ima novi izgled i značajno obogaćen sadržaj. Rerzultat je to saradnje IT stručnjaka Kantona i USAID-ovog Projekta usmjerenog na jačanje institucija vlasti i procesa u BiH. Projekt je okončan i Zeničko-dobojskom kantonu je isporučena oprema , a urađen je i novi izgled službene stranice Kantona.

Aktivnosti Skupštine i Vlade ZDK su, kao i do sada, ali na novoj stranici u obogaćenoj formi, dostupni svim građanima , čime se ostvaruje jedan od ciljeva cjelokupnog posla, a to je javnost rada. Olakšan je i direktan pristup svim korisnicima web stranice kao i (posebno) medijima te pregled novijih, aktueliziranih linkova prema federalnim organima i stranicama važnim za prezentaciju Kantona. Osim toga, putem nove web stranice u skupštinski rad uvode se i najave sjednica i usvojenih akata na sjednicama Skupštine te kompletni video-snimci skupštinskih zasjedanja.

Na posebnoj svečanosti primopredaje sredstava od strane USAID-a , Sanela Paripović, zamjenica direktora projekta za jačanje institucija vlasti i procesa u BiH, Berjana Ačkar, sekretar Vlade ZDK i Ibrahim Avdahić, sekretar Skupštine ZDK , potpisali su dokument o prenosu vlasništva na Zeničko-dobojski kanton, a Sanija Zukanović, savjetnik za planiranje i razvoj IT tehnologija je prezentirala novu web stranicu .

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *