29.sjednica Savjeta

oslonac

Savjet je usaglasio da se NHU „Oslonac“ ukljući u realizaciju projekata na poplavom ugroženom područiju. Usaglašeno je da se realizira projekat izgradnje objekta za porodicu Zvekić Zulfe iz D.Golubinje a da se drugi projekat izgradnje objekta za porodicu Refika Zvekića pokuša riješiti.
Za objekat Zvekić Zulfe bi bio donator Džemat iz Duizburga, a za drugi bi bilo potrebno pronaći donatore i isti završiti sredstvima NHU „Oslonca“.
Način realizacije projekata je putem izvođača kojeg angažuje Oslonac ili da se porodicama obezbjedi materijal a da oni sami vrše gradnju. Ukoliko bude postojala mogućnost da se gradnja izvrši u vlastitoj režiji razmotrila bi se mogućnost objekata većih dimenzija 7x8m za šta je potrebno obezbjediti predračun i vrijednost materijala.
Dogovoreno je da se u narednoj sedmici porodicama dostavi izvedbeni projekat NHU „Oslonca” kako bi pokrenuli postupak obezbjeđenja potrebne dokumentacije.
Savjet je informisan da je projekat br.55 – pomoć izgradnje kupatila za porodicu Skula Sabir iz Moševca završen i da je vrijednost istog iznosila 1.677,36 KM. Projekat izgradnje objekta za porodicu Skula Nihada je u toku i radi se priprema izljevanja ploče.
Dogovoreno je da se NHU „Oslonac“ ukljjuči i u rješavanje stambenog problema za porodicu Turkeš Fuada iz Putešića, obzirom da se isti nalazio na listi prioriteta. Kako je aktivnost izgradnje objekta za ovu porodicu u toku i u rješavanje istog su se uključila druga udruženja, NHU „Oslonac“ bi pružio potrebnu pomoć za realizaciju istog ukoliko to bude potrebno.

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *