Rastrošnost ili umjerenost…pitanje je sada..???

SBB

KANTONALNI ODBOR SBB BiH ZDK

OPĆINSKA ORGANIZACIJA SBB BiH

T E Š A NJ

Patriotske lige bb

 

Datum: 02.10.2014. godine

 

 

Rastrošnost ili umjerenost…pitanje je sada..???

 

                     Opće poznato je da ogroman broj BH gradjana živi na ivici siromaštva. To je rezultat višegodišnje „jalove“ politike vlasti Bosne i Hercegovine na svim nivoima. Svjedoci smo lažnih obećanja vlastodržaca gradjanima koji su stradali u ovogodišnjim poplavama i koji su dovedeni na rub egzistencije i beznadja, nadajući se pomoći onih koji žive na račun tih istih gradjana.

                     Takodje, svjedoci smo predizbornih aktivnosti svih političkih stranaka.

Neke od njih su iskazale toliku rastrošnost da je normalnom čovjeku to nepojmljivo. Vidljivo je to na svakom koraku. Likovi sa njihovih promotivnih džambo i drugih plakata se smješkaju iza svakog drveta i sa svake bandere. Novac koji su te stranke uložile u predizborne svrhe mogao je pomoći stotinama socijalno-ugroženih porodica.

                     Imajući sve to u vidu SBB BiH se odlučio da u predizbornu kampanju uloži minimalna sredstva a da većinu sredstava predvidjenih za te svrhe uloži u pomoć socijalno ugroženim gradjanima.

                     Posljednjih dana članovi i simpatizeri OO SBB BiH Tešanj su svakodnevno na terenu gdje vrše podjelu humanitarnih paketa svim socijalno ugroženim gradjanima, bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost.

                    Preporučujemo svim političkim subjekatima na području općine Tešanj da izvrše obilazak terena i da se uvjere u kakvim uslovima žive pojedini gradjani i na koji način preživljavaju od ništa. Očaj tih ljudi je vidljiv na njihovim licima. Nemaju hrane, lijekova, ogreva….! Kuće su im u raspadanju.

 

                   Svaka pomoć tim ljudima je dobrodošla.

                    

                    

Predsjednik:

OO SBB BiH Tešanj

Muris Hrnjić

 

Saopštenje

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *