III Memorijal “Sjećanje na vatrogasce Muju i Mensura”

10347088_793107320751697_7036667958388600911_n

Danas je započeo 3. Memorijal sjećanja na poginule vatrogasce PVJ Tešanj Muju Handžića i Mensura Hodžića, koji su smrtno stradali obavljajući humanu dužnost 12.07.1992. godine.

Polaganju cvijeća su prisustovali članovi porodica vatrogasaca, PJV Tešanj i DVD Tešanj 1905, mnogobrojni prijatelji, gradjani te predstavnici ekipa u malom nogometu, koji će se takmičiti za pehar.

To su ekipe:

  • DVD Tešanj,
  • Fad Jelah,
  • Pobjeda,
  • ENKER,
  • Man Humel,
  • PVJ Jelah.

Prije otvaranja turnira prisutni su proučili fatihu, ispred spomen ploče, a zatim i na mezarjima stradalih. Krenuo je i slet vozilima na putnom pravcu Tešanj, Tešanjka, Jelah. Svečano otvaranje turnira je uslijedilo nakon pokazno taktičke vježbe najmladjih vatrogasnih ekipa iz DVD Tešanj 1905 i DVD Jelah.

Turnir je otvorio pomoćnik načelnika općine Nadir Medarić, u prisustvu Mensura Saletovića, pomoćnika načelnika općine Tešanj za poslove Civilne zaštite. Ustvari Memorijal se i održava u sklopu mjeseca zaštite od požara i elementarnih nepogoda. U društvu predsjednika UO DVD Tešanj Enesa Galijaševića, prisutnima se nakratko, na čistom Bosanskom jeziku obratio i Viktor Borecki, savjetnik Slovačkog Ambasadora, koji je memorijal posjetio sa porodicom.

Memorijal je treći put pohodila Ermina Salkičević-Dizdarević, Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Početni udarac na turniru je izveo brat rahmetli Mensura, Saudin Salče Hodžić,100% invalid, jedan od najomiljenijih osoba u Tešnju.

Takmičarski sportski dio će trajati do 15 sati kada će se uz zajednički ručak,izvršiti i podjela plaketa i pehara najuspješnijim ekipama. Najveći posao oko organizacije uradili su predsjednik Orgazicionog odbora Memorijala Vahdet Rakić, Zlatan Čehić(brat Mensura Handžića) i komandiri omladinskih četa DVD Tešanj.

Senad Durkalic

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *