Senad Durkalić / SPORTSKI VIKEND

10676245_796659000396529_6997797640141976307_n

Sportisti općine Tešanj imali su polovično uspješan ovaj takmičarski sportski vikend. TOŠK je zadržao lidersku poziciju i ostao i dalje jedina neporažena ekipa u II ligi Centar, savladavši trećeplasiranog Ilijaša 1:0.

Ekipa Pobjede je poražena u Hadžićima 1:0 a prije pola sata i Borac je završio meč porazom u Visokom od Bosne 2:0.

Nažalost doznajemo da je na toj utakmici povredu zaradio odlični strijelac Borca Žižo.

Poželimo mu da se što prije oporavi i vrati u ekipu.Rukometaši Bosne TS su u Lukavcu,sinoć zabilježili pobjedu 28:23 i nagovijestili borbu za vrh prvoligaškog života.Očekujemo rezultate mladjih selekcija pomenutih ekipa sa naše općine kao i utakmice ženske ekipe FK Borac iz Jelaha, te ŽOK Tešanj i ŽRK Tešanj.

Juče su slavili i Ragbijaši TRK Tešanj, doduše u prijateljskoj utakmici sa Gladijatorom iz Dervente. Sportski vikend zatvaraju košarkaši Gradine iz Tešnja koji za 80 minuta(od 18 sati) započinju utakmicu prvog kola u svojoj dvorani,sa ekipom Brčko distrikta. Bit će to sigurno neizvjestan meč, nakon povratka Tešnjaka u Prvu ligu ali se domaćin nada prvoj pobjedi.

Zato bi bilo izuzetno značajno da se danas dvorana napuni i navijači svih klubova sa općine ujedine u cilju podrške ekipi Gradine. Trener Jurišić je optimist ali i igrači.koji ne mogu podbaciti u ovakvim utakmicama.

 

Senad Durkalić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *