Održana 32.sjednica Savjeta

Savjet je analizirao izvještaje komisije po obilasku zathjeva. Za 2015 godinu pristiglo je ukupno 38 novih zahtjeva i listi zahtjeva je pridodato 10 prvorangiranih zahtjeva iz prošle godine, tako da se na listi zahtjeva ukupno našlo 48 zahtjeva koje je Savjet uzeo u obzir za formiranje liste prioriteta za 2015.godinu.
Na osnovu izvještaja i provjera primljenih zahtjeva Savjet je na početku odvojio ukupno 15 zahtjeva za koje je ocjenjeno da ne zadovoljavaju osnovne kriterije NHU „Oslonca“ i da isti neće biti rangirani u listi prioriteta za 2015.godinu.
Preostali zahtjevi su rangirani i dogovoreno je da se za prvih 20 prvorangiranih iz obje kategorije izvrši ponovna provjera nalaza te da se za iste izvrši i provjera imovinskog stanja porodica, te da se nakon toga izvrši konačno bodovanje i rangiranje pristiglih zathjeva. Rok za ovu dodatnu provjeru je do 19.01.2015, kada je zakazana slijedeća sjednica Savjeta kada bi se formirala konačna lista.
Savjet je prihvatio prijedlog plana 2015 i prijedlog izvještaja za 2014.godinu koji će biti predložen Skupštini.
Savjet je informisan o otkazivanju humatitarnog telefonskog broja, o aktivnostima na realizaciji projekata Mehinović Dževada u Ž.Polju i Artuković Zekije u Tešnju, zatim o aktivnostima na izradi novog Glasnika i pripremi redovne Skupštine.

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *