KONKURS ZA PRIJAVE DEMO BENDOVA

rastok1-950x415

RF se već 12 godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste. RF je do sada okupio preko 120 demo bendova, preko 500 muzičara, preko 200 umjetnika i preko 300 volontera. Na RFu su nastupala velika imena muzičke scene sa prostora Bosne i Hercegovine i EX-YU prostora, i to Dubioza Kolektiv, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Damir Urban, Zoster, Elemental, Edo Majka, Erogene zone, Kerber, Night Shift i drugi.

XIII RF će se održati 07. i 08. augusta 2015. godine i u skladu s tim, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah kao Organizator, otvara konkurs za prijave demo bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, za učešće na ovogodišnjem XIII RFu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi demo bendovi iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

ROK ZA PRIJAVE DEMO BENDOVA JE 01. MAJ 2015. GODINE.

Nakon zatvaranja konkursa, do 10. maja 2015. godine, RF komisija za selekciju demo bendova će, od ukupnog broja prijavljenih, na osnovu analize pristiglih prijava izabrati 20 demo bendova, koji će putem online ankete ići dalje na glasanje javnosti. Online glasanje će trajati dvije sedmice, odnosno do 24. maja 2015. godine, nakon čega će RF komisija izabrati 8/10 demo bendova, u zavisnosti od kvalitete muzike i interesa javnosti, koji će nastupati na ovogodišnjem XIII RFu.

Demo bendovima, 10/12 od 20 koji su bili dio online glasanja, a nisu ušli u konačnu selekciju za nastup na XIII RFu, Organizator će ponuditi nastup na RASTOK PROMO eventu, koji će se održati 25. jula 2015. godine. Više detalja u narednom periodu.

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni 01. juna 2015. godine, na službenoj web i facebook stranici RFa.

Svi zainteresovani demo bendovi moraju popuniti online formular za prijavu demo bendova:http://www.rastok.ba/prijava-bend/ i priložiti/popuniti sve informacije koje se traže u prijavi.

Učesnicima XIII RFa, Organizator će nadoknaditi putne troškove, te obezbijediti smještaj, hranu i osvježenje u skladu sa pravilima RFa.

Učesnici XIII RFa moraju doći u Jelah (svi učesnici će naknadno biti obaviješteni o tačnoj lokaciji održavanja XIII RFa), i registrovati se u petak, 07. augusta 2015. godine ili subotu 08. augusta 2015. godine, najkasnije do 14:00 sati.

Učesnici u okviru nastupa na XIII RFu moraju izvoditi isključivo autorske pjesme sa minimalno 45 minuta autorskog materijala.

Učesnici, osim osnovnog razglasa koji će osigurati Organizator RFa zajedno sa vlastitim muzičkim instrumentima moraju sa sobom donijeti i dodatnu muzičku opremu odnosno gitarska pojačala sa pripadajućim kablovima, činele, pedale i doboš za bubnjeve. Organizator neće naknadno nabavljati iste u slučaju da se zaborave.

Organizator će učesnicima obezbjediti vodiča/domaćina. Učesnici su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu.

Organizator zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala i učesnika upotrebljava sve informacije dostavljene od strane učesnika u okviru konkursa, kao i snimke nastupa učesnika na samom festivalu.

Raspored nastupa će odrediti Organizator i o tome pravovremeno obavijestiti učesnike. Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda nastupa na dan nastupa ili pred sam nastup.

Učesnici su dužni strogo poštovati raspored tonskih proba u sklopu obe muzičke večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na:

E: [email protected]

T: +387 32 664 114 (kancelarija)

GSM 1: +387 62 589 929 (Almir Ramić, Menadžer RFa)

GSM 2: +387 61 647 789 (Emir Mešinović, Koordinator za muziku RFa)

GSM 3: +387 66 233 932 (Duško Ristić, Koordinator za muziku RFa)

NAŠ MOST JE MUZIKA I DIJALOG BEZ GRANICA!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *