POSJETA NJ.E. CIHADA ERGIANAYA AMBASADORA REPUBLIKE TURSKE ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

POSJETA NJ.E. CIHADA ERGIANAYA AMBASADORA REPUBLIKE TURSKE ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

Danas je Zeničko-dobojski kanton posjetio amabsdor Republike Turske, NJ.E. Cihad Erginay sa saradnicima i sastao se sa Miralemom Galijaševićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona, Draženkom Subašić, predsjedavajućom Skupštine i gradonačalnikom Zenice, Husejinom Smajlovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Nebojšom Nikolićem.

O aktuelnoj ekonomskoj, privrednoj i političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu ambasadora su upoznali premijer Galijašević i predsjadavajuća Suabašić, a o gradu Zenica je govorio gradonačelnik Husejin Smajlović.

NJ.E. ambasdor Erginay je čestitao predsjedavajućoj i premijeru Zeničko-dobojskog kantona na preuzimanju funkcija i njihovoj spremnosti da zajednički rade na poboljšanju ukupne slike kantona, a gradonačelniku Zenice dobivanje statusa grada.

Domaćini su visoke goste upoznali sa svim projektima koji se realizuju u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu a koji se odnose na izgradnju infrastrukture, poduzetništva i razvoja poljoprivrede.

Gradonačelnik Smajolović je zahvalio NJ.E. ambasadoru na dosadašnjoj podršci Republike Turske Bosni i Hercegovini a posebno na podršci Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Nakon prijema u Uredu premijera NJ.E. Cihad Erginay je sa svojim donaćinima posjetio Univerzitet u Zenici, Muftiluk zenički i prisustvovao otvaranju ambulante porodične medicine u Šerićima.

 

Press služba ZDK

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *