Druženje naših učenika sa gostima iz Podrinja

djecapodrinja (1)

Naša škola od prošle godine održava prijateljske odnose sa osnovnim školama iz Podrinja. Tako su i ove godine učenici iz Srebrenice bili gosti našeg grada i škole. Smješteni su u domove naših učenika koji su ih srdačno dočekali. Zajedno sa učenicima,nastavnicima, direktoricom škole Alminom Brkić, obilazili su znamenitosti našeg grada.

Posjetili su biblioteku,zatim Općinu gdje ih je dočekao načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić, uputili su im riječi dobrodošlice, također su primili novčane poklone i knjige. Naravno ,nastavili su upoznavati i ostale ljepote našeg grada (jezero Jelen,Ferhad-begovu džamiju, Gradinu, Eminagića konak…) i vrijeme je bilo na njihovoj strani, lijep proljetni dan omogućio im je da uživaju u druženju. Rastancima se niko ne raduje, ali približilo se i to vrijeme.

Posljednji dan njihovog boravka u našem gradu i nezaboravno druženje bilo je u restoranu AS, gdje su se sastali sa roditeljima domaćinima,nastavnicima, načelnikom i direktoricom naše škole. Govor koji su uputili Nisvet Mujanović nastavnik iz Podrinja, načelnik i direktorica škole,vezan za razvijanje suosjećanja, ljubavi, prijateljstva i još mnogo poučnih životnih savjeta prisutni će sigurno dugo pamtiti.

Ovo nezaboravno i lijepo iskustvo kako za goste-učenike,tako i za učenike naše škole dugo će ostati u sjećanju. Nadamo se da će se druženje nastaviti i u narednim godinama. Zahvaljujemo se Općini Tešanj,HIFI-OIL, Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja, MANN+HUMMEL, restoranu AS, Medžlisu islamske zajednice Tešanj i ostalim ljudima dobre volje koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *