SAOPĆENJE O ZAKLJUČCIMA SA 8. SJEDNICE SKUPŠTINE

SAOPĆENJE O ZAKLJUČCIMA SA 8. SJEDNICE SKUPŠTINE

Na 8. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj 14.05.2015. godine Skupština nije prihvatila Izvještaj o radu Vlade Kantona za 2014.godinu.Na dnevnom redu je bio i Izvještaj o izvršanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2014. godinu koji je Skupština prihvatila uz zaključak da Skupština ZDK podržava izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBIH, posebno u dijelu koji se odnosi na ukidanje utvrđenih pondera za pojedine kantone u Federaciji BiH, kako bi se građani ZDK doveli u ravnopravan položaj u raspodjeli javnih sredstava. S tim u vezi, Skupština sugeriše svim izabranim i imenovanim zvaničnicima iz našeg kantona da rade na provođenju ovog zaključka.

Razmatrani su i Izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2013. i 2014. godinu koji nisu prihvaćeni. Skupština nije prihvatila Izvještaj o radu sa izvještajem o poslovanju Univerziteta u Zenici za 2013. godinu, dok je Izvještaj o radu i poslovanju Univerziteta za 2014. godinu prihvećen.

Pored pomenutih izvještaja prihvaćen je i Izvještaj o radu JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko – dobojskog kantona.

Posebnu pažnju poslanici u svojim diskusijama su posvetili Informaciji o stanju bezbjednosti na području Kantona za 2014. godinu koja je na kraju prihvaćena.

 

 

Stručna služba Skupštine ZDK

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *