OTVORENO PRVENSTVO U RIBOLOVU FEEDER TEHNIKOM

DSCN7416

Dana 31.05.2015 godine u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj održano je drugo kolo otvorenog prvenstva u lovu ribe FEEDER tehnikom.

Feederom nazivamo tehniku sportskog ribolova kod koje je svojstvena upotreba hranilice. Ova tehnika predstavlja integraciju plovkarenja i dubinskog, s tim što ima najbolje osobine i jednog i drugog. Vrhovi kod feeder štapova izrađeni od karbona ili fiberglasa i veoma su osjetljivi i uočljivi (ofarbani svijetlim upadljivim bojama – belom, žutom, narančastom ili crvenom) tako da sa te strane daju onu draž koju ima plovak, a od dubinskog snagu i mogućnosti dalekih zabaca. Ova tehnika je upotrebljiva na svim tipovima vode i njome je podjednako interesantno loviti i sitnu ali i veoma krupnu ribu. Princip na kome funkcionira feeder je precizno, konstantno i ne previše obilno hranjenje koje se vrši plasiranjem hrane pomoću hranilice. Na taj način jato se koncentrira na uskom prostoru i riba postaje veoma aktivna.

Otvorenom prvenstvu u lovu ribe Feeder tehnikom u kategoriji Seniori, odazvalo se se sedamnaest takmičara koji su stigli iz raznih općina na području FBiH ( Sarajevo, Tuzla, Usora, Srebrenik, Kalesija, Banovići i Brčko.

Dan je bio sunčan, voda mirna i ugodna za ribolov, ribiči su se naoružali svojom pratećom opremom i takmičenje je nakon pripreme otpočelo u 10,00 sati.

Ribiči su lovili do 15,00 sati, riba je slabo radila ali to nije umanjilo draž sportskog ribolova, javilo se nekoliko šarana, babuške, klena i nezaobilazna bjelica.
Bilo je nekoliko “otkidanja” najlona, čak i “ispravljanja” udica kod takmičara na stazi.

Nakon petosatnog takmičenja sudijski žiri u sastavu Sejdić Besim, Hatkić Muharem, Odobašić Hajrudin i Čaplja Mirsad objavili su službene rezultate postignute na takmičenju:

SEKTOR “A”:
1. Dragan Koler
2. Rusmir Arnautović
3. Dinko Macić
4. Marko Bratić
5. Seid Kovačević
6. Sanjin Djedović

SEKTOR “B”:
1. Elvis Luganić
2. Amir Taletović
3. Zlatan Sitarević
4. Adem Mumić
5. Ismail Hadžić
6. Kenan Hajdarević (odustao zbog zdravstvenih problema )

SEKTOR “C”:
1. Nihad Buljubašić
2. Armin Imamović
3. Ahmetašević Amir
4. Bradvić Goran
5. Saša Mičević

Majstor staze je Luganić Elvis sa ulovom od 1.920 grama.

Najboljim pojedincima su uručene nagrade u vidu medalja, diploma i pehara.

Takođe najbolji pojedinci su nagrađeni određenom količinom primame “100 % CATCH” koju je Feeder takmičarima nesebično donirao Albin Kurtović vlasnik firme “Conswing” d.o.o. iz Mirčine-Gračanica koji je ujedno i distributer “100 % Catch” proizvoda za BH tržište, kojem se ovom prilikom javno zahvaljujemo za navedenu donaciju.

Nakon ribolovnog takmičenja prisutni ribolovci su nastavili druženje na jezeru Mrkotić uz bogatu trpezu jela i pića.

U ime USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima koji su danas na jezeru Mrkotić pokazali sve ljepote i čari Feeder tehnike.

Bistro!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *